News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Înainte ca ..racul !

Politica 1 aprilie 2011 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

Bilanţul guvernării Băsescu-Boc în primul trimestru din 2011 este alarmant: împrumuturi de aproximativ 6 miliarde de euro, cca 5% din PIB.

Senatorul Dan Voiculescu avertizează, într-o declaraţie politică depusă luni, 28 martie 2011, la Senat, că spirala îndatorării ameninţă suveranitatea României.

Redăm fragmente din acest document:

În ultimele 3 luni, statul român, prin Ministerul de Finanţe, s-a împrumutat de la băncile din ţară cu aproximativ 1,3 miliarde de euro pe lună. La aceştia se adaugă şi banii primiţi de la FMI: 900 de mii de euro în ianuarie 2011 şi încă 1 miliard de euro deblocat de FMI vineri, 25 martie 2011.

Aşadar, bilanţul guvernării Băsescu-Boc în primele trei luni din 2011 este alarmant: împrumuturi de aproximativ 6 miliarde de euro, sumă ce reprezintă cca 5% din Produsul Intern Brut al României.

România plăteşte lunar peste 1 miliard de euro, dobânzi la creditele contractate de guvernul Boc. Totodată, în iulie 2011, Ministerul de Finanţe va trebui să plăteasca 2.5 miliarde de euro din datoria acumulată până în prezent.

Perspectivele pentru întreg anul 2011 sunt halucinante: dacă se va păstra ritmul de îndatorare din primul trimestru, Guvernul se va împrumuta cu minim 24 de miliarde de euro până la sfârşitul anului, adică 20% din PIB!

Un asemenea ritm de creştere a datoriei publice, coroborat cu lipsa totală a investiţiilor de anvergură, reprezintă o formă de sabotaj economic şi financiar. Cetăţenii români sunt condamnaţi de propriul guvern să muncească exclusiv pentru a achita dobânzile la creditele acumulate.

În timp ce preşedintele-jucător se răfuieşte cu mamele şi nou-născuţii, cu pensionarii şi bugetarii, România, intrată pe spirala îndatorării, devine total dependentă de capitalul extern şi, în consecinţă, îşi diminuează semnificativ suveranitatea. (comunicat PC Arad)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *