News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a făcut un rezumat al lucrărilor care se realizează în comuna Gurahonţ, urmare a fondurilor alocate de către Consiliul Judeţean. Astfel, în anul 2009, primăria a primit 20.000 lei pentru extinderea canalizării din comună şi 70.000 lei pentru realizarea drumului DC 58 Musteşti-Bonţeşti.

În anul 2010, a fost alocată suma de 20.000 de lei pentru continuarea lucrărilor la canalizare şi 50.000 lei pentru realizarea drumului DC 54 spre Honţişor. Iar în paralel, s-a depus un proiect pentru asfaltarea drumului, pe Programul Operaţional Regional AXA 2, proiect în valoare de 22.196.000 lei. De asemenea, prin HG 432/2009, comuna a primit suma de 400.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de canalizare, pe OG 7/2006 .

Mai citeste si:  Consilieri locali desemnaţi de PSD la Sântana, Bârsa şi Târnova

„Considerăm declaraţiile primarului Florea ca fiind tendenţioase şi în totală contradicţie cu realitatea. Consiliul Judeţean Arad nu a neglijat niciodată investiţiile în localitate. Am alocat fonduri pentru lucrări, chiar dacă primarul nu a venit la Consiliul judeţean cu nici măcar un proiect. Acesta este adevărul. Ioan Florea putea să solicite bani pentru proiecte, dar nu a făcut-o. Spre exemplu, noi am repartizat din oficiu în anul 2010 suma de 20000 lei din cota de 20%, pentru extinderea şi construirea sistemului de canalizare, dar până în acest moment nu am înregistrat nici o cerere de alocare a sumei, în baza facturilor pentru lucrările efectuate”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu.

Mai citeste si:  Deputatul Iustin Cionca şi-a criticat colegii care absentează din Parlament (videoconferinta)

Acesta este de părere că primarul confundă administraţia cu politica, în condiţiile în care şi de la Guvern, în anul 2009 s-a alocat suma de 200.000 lei pentru realizarea drumului Gurahonţ-Zimbru, pe OG 577/1997, bani care s-au întors înapoi, pentru că edilul comunei nu a reuşit să îi cheltuiască. „Noi am făcut demersuri la guvern pentru ca şi acest drum să primească finanţare. S-au trimis banii, dar Ioan Florea nu i-a folosit. Acesta ştie doar să critice, dar când este la concret nu are argumente. Noi facem administraţie, dumnealui face politică, pentru că are alegeri interne la partidul dumnealui”, a spus Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad.

Mai citeste si:  PSD îi cere prefectului să respecte contribuabilii

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.