News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a făcut un rezumat al lucrărilor care se realizează în comuna Gurahonţ, urmare a fondurilor alocate de către Consiliul Judeţean. Astfel, în anul 2009, primăria a primit 20.000 lei pentru extinderea canalizării din comună şi 70.000 lei pentru realizarea drumului DC 58 Musteşti-Bonţeşti.

În anul 2010, a fost alocată suma de 20.000 de lei pentru continuarea lucrărilor la canalizare şi 50.000 lei pentru realizarea drumului DC 54 spre Honţişor. Iar în paralel, s-a depus un proiect pentru asfaltarea drumului, pe Programul Operaţional Regional AXA 2, proiect în valoare de 22.196.000 lei. De asemenea, prin HG 432/2009, comuna a primit suma de 400.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de canalizare, pe OG 7/2006 .

„Considerăm declaraţiile primarului Florea ca fiind tendenţioase şi în totală contradicţie cu realitatea. Consiliul Judeţean Arad nu a neglijat niciodată investiţiile în localitate. Am alocat fonduri pentru lucrări, chiar dacă primarul nu a venit la Consiliul judeţean cu nici măcar un proiect. Acesta este adevărul. Ioan Florea putea să solicite bani pentru proiecte, dar nu a făcut-o. Spre exemplu, noi am repartizat din oficiu în anul 2010 suma de 20000 lei din cota de 20%, pentru extinderea şi construirea sistemului de canalizare, dar până în acest moment nu am înregistrat nici o cerere de alocare a sumei, în baza facturilor pentru lucrările efectuate”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu.

Acesta este de părere că primarul confundă administraţia cu politica, în condiţiile în care şi de la Guvern, în anul 2009 s-a alocat suma de 200.000 lei pentru realizarea drumului Gurahonţ-Zimbru, pe OG 577/1997, bani care s-au întors înapoi, pentru că edilul comunei nu a reuşit să îi cheltuiască. „Noi am făcut demersuri la guvern pentru ca şi acest drum să primească finanţare. S-au trimis banii, dar Ioan Florea nu i-a folosit. Acesta ştie doar să critice, dar când este la concret nu are argumente. Noi facem administraţie, dumnealui face politică, pentru că are alegeri interne la partidul dumnealui”, a spus Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *