News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Încep lucrările pe drumul Semlac-Şeitin Încep lucrările pe drumul Semlac-Şeitin
Please follow and like us:
Pin Share

semlac_seitin

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a semnat miercuri, 19 iunie 2013, contractul privind reabilitarea DJ 709D, drum care leagă localitatea Semlac de Şeitin. Contractul de începere a lucrărilor de reparaţii şi modernizare s-a semnat în prezenţa  primarilor Letiția Stoian (Semlac) și Mircea Totorean (Șeitin).

Tronsonul ce urmează să fie reabilitat are o lungime de 4,9 kilometri şi nu a mai fost modernizat din anul 1998. Consiliul Judeţean Arad a asigurat integral finanţarea acestei lucrări,  iar suma ce a fost alocată de către administraţia judeţeană este de 1.234.000 lei. “Contractul prevede ca finalizarea lucrărilor să fie în luna septembrie. Cunoscând capacitatea de mobilizare a constructorului şi renumele pe care îl are, credem că lucrarea va fi terminată mai rapid. Este unul din drumurile care ne-au preocupat şi am fi dorit să fie realizat mult mai repede, dar, întârzierea aprobării bugetului în acest an de către Parlamentul României şi, sigur, procedurile privind achiziţia au făcut ca doar în această lună să începem lucrările. Sper ca în viitor vom reuşi să reabilităm întregul tronson de drum care leagă DN 7 de oraşul Nădlac, acest drum fiind foarte important pentru că asigură transportul muncitorilor către zonele industrial cât şi a copiilor înspre Arad şi înspre Nădlac. Totodată, acest drum este mereu afectat de traficul greu care este deviat de pe DN 7, noi sperăm ca foarte curând lucrările la autostradă să se reia, astfel încât odată cu realizarea autostrăzii acest drum să fie folosit de cetăţenii judeţului Arad şi în special a localităţilor de pe acest tronson”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. „Mulțumim pentru că, în sfârșit, acest drum va fi reabilitat, pentru că semlăcanii circulă pe ruta Semlac-Șeitin-Nădlac pe acest drum, pentru că este mult mai scurt. Sper ca lucrările să înceapă cât mai repede”, a declarat Letiția Stoian, primarul comunei Semlac.

Investiţiile în zona Semlac – Seitin – Nădlac nu se opresc aici. Consiliul Judeţean Arad a demarat un program în acest an de a amenaja perdele de protecţie pe marginea drumurilor judeţene.

Am început un program în acest an şi anume de a crea perdele de protecţie pe marginea drumurilor judeţene, mai ales în zonele de câmpie acolo unde, iarna, din cauza viscolului se întâmplă ca foarte greu să facem faţă la deszăpezire, iar acest tronson de drum se încadrează în cele mai afectate pe timpul iernii. De aceea, în a doua jumătate a anului, vom începe acest proiect, în judeţul Arad, cu tronsonul de drum DN7 – Semlac – Şeitin – Nădlac”, a conchis Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *