News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Din data de 20 octombrie se dă startul Recensământului populaţiei şi al locuinţelor, dar recenzorii vor începe munca de teren cu o zi înainte, adică de astazi 19 octombrie.

Aceştia se vor deplasa fiecare în circumscripţia lui pentru a face o ultimă verificare a terenului şi vor lăsa fluturaşi cu informaţii despre recensământul populaţiei în fiecare cutie poştală. Munca efectivă va începe din 20 octombrie.

În cadrul activităţii de recenzare, vor fi solicitate date personale, despre familie, despre locuinţă la care fiecare trebuie să răspundă. Pentru cei care sunt de etnie maghiară există varianta în limba maternă care poate fi consultată dar, de completat, se vor completa tot chestionarele în limba română. De asemenea, fiecare arădean este obligat să prezinte buletinul pentru a fi notat CNP-ul fiecăruia. Acesta este singurul act care va fi solicitat de către recenzor. Recenroul poate fi recunoscut pe baza legitimaţiei de recenzor şi a mapei albastre pe care o va avea asupra lui şi de asemenea cartea de identitate.

„La nivelul municipiului şi judeţului Arad avem suficienţi recenzori care îşi vor face bine treaba. Fiecare arădean este obligat să răspundă la întrebările ce îi vor fi puse. În cazul în care nu este acasă, va găsi în poştă un fluturaş prin care va fi informat când va reveni recenzorul. În cazul în care nu poate fi contactat sau nu doreşte, are alternativa de a se prezenta la Primăria din oraşul sau comuna în care locuieşte pentru a completa respectivul chestionar acolo.”, precizează prefectul Călin Bibarţ.

Cei care refuză recenzarea riscă o amendă de până la 5000 lei la fel ca şi recenzorii care nu păstrează confidenţialitatea informaţiilor culese de pe teren. „Am convingerea că nu se va ajunge la amenzi şi că arădenii vor da dovadă de bun simţ şi spirit civic şi vor răspunde întrebărilor care le for fi adresate”, a completat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

La acest recensământ vor lucra pe teren nu mai puţin de 1961 de recenzori care vor fi supervizaţi de 280 de recenzori şefi . De asemenea mai sunt încă 11 responsabili de circumscripţii la nivelul municipiului. Un recenzor va merge la 100 de locuinţe şi va recenza 300 de persoane. Vor fi plăţiti 50 de lei pe zi, bani ce vor fi impozabili. Recenzorii vor munci 15 zile, recenzorii şefi 18 zile, iar şefii de circumscripţii 21 de zile.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *