News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Începând cu 1 martie 2012, Grupurile de Acțiune Locală (GAL) pot depune, la Oficiile Județene ale Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), cereri de finanțare pentru ”Implementarea strategiilor de dezvoltare locală” (Măsura 41).

Acestea se primesc în cadrul unei sesiuni de primire a proiectelor care este deschisă până la momentul epuizării fondurilor nerambursabile alocate, respectiv 176.687.609 euro.

Proiectele se vor putea primi în fiecare zi, între orele 09:00 – 14:00, astfel încât ultimul contract să fie semnat nu mai târziu de data de 31 decembrie 2013.

Într-o primă etapă, proiectele aferente Măsurii 41 se depun la sediul GAL.

Aceste proiecte vor fi selectate de către Comitetul de Selecţie al GAL în baza criteriilor de selecție aferente măsurilor în care se încadrează obiectivele proiectelor la care se adaugă criteriile de selecție locale preluate din strategia de dezvoltare locală.

Comitetul de selecţie trebuie să se asigure de faptul că proiectul ce urmează a primi finanţare se regăseşte în obiectivele propuse în Planul de Dezvoltare Locală şi că se încadrează în planul financiar al GAL şi, de asemenea, de faptul că implementarea acestuia reprezintă o prioritate în vederea realizării strategiei de dezvoltare locală.

În a doua etapă, în urma selecției, GAL depun proiectele pentru a obține finanțare prin Măsura 41 la sediile Oficiilor Judeţene de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (OJPDRP) ale APDRP.

La nivelul OJPDRP se va realiza o triere a Cererilor de Finanţare, depuse de către GAL, în funcţie de specificul proiectelor. Astfel, proiectele care se încadrează în obiectivele Măsurii 141 ”Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă” şi ale Măsurii 142 ”Înfiinţarea grupurilor de producători”, vor fi transmise de către OJPDRP la Compartimentul de Dezvoltare Rurală Judeţean (CDRJ), în vederea verificărilor, iar celelalte Cereri de Finanţare vor fi verificate la nivelul structurilor APDRP.

Pentru a obține finanțare nerambursabilă, solicitantul trebuie să respecte cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în cadrul Ghidului Solicitantului aferent măsurii de finanţare în care se încadrează obiectivele proiectelor.

Informaţii detaliate privind accesarea şi derularea Măsurii 41 din cadrul PNDR sunt cuprinse în Ghidul Solicitantului, disponibil gratuit pe pagina de internet a APDRP, www.apdrp.ro, la secțiunea ”Investiții prin PNDR”.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *