News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Haosul din sistemul fiscal începe să se spargă în capul arădenilor. Mai mulţi arădeni au fost chemaţi la birourile finanţelor locale, pentru a plăti impozit pentru sumele de bani încasate în urma arendării pământului. Problema este că oamenilor li se cer bani retroactiv, pentru anii 2009 şi 2010, fără ca aceştia să fie înştiinţaţi în prealabil că au sume de plătit. Oamenilor li s-a spus că pentru sumele restante – pe care nu ştiau că trebuie să le plătească – se vor calcula penalităţi pentru întârziere şi dobânzi!

PSD acuză haosul din domeniul fiscalităţii, instaurat prin incompetenta guvernare PDL. „Codul Fiscal prevede, într-adevăr, faptul că oamenii care înregistrează venituri din mai multe surse trebuie să depună o declaraţie la finanţe, pentru a li se calcula impozitul. Era însă normal, în cazul celor care au pământ în arendă, să fie informaţi cu privire la obligaţiile pe care le au. Dacă oamenii au fost obişnuiţi că nu trebuie să plătească impozite timp de 20 de ani, la schimbarea sistemului era normal să fie informaţi. Pensionarii, oamenii obişnuiţi nu au servicii de contabilitate sau servicii juridice, să îi informeze cu privire la modificările Codului Fiscal. De ce nu au primit oamenii înştiinţări cu privire la obligaţiile pe care le au la sfârşitul lui 2009? De ce nu au fost informaţi nici măcar în 2010? De ce s-a aşteptat 2011, pentru ca arădenilor să se perceapă majorări, dobânzi? Uneori, finanţele trimit înştiinţări de plată şi pentru 1 leu, iar acum nimeni nu a catadicsit să îi informeze pe cei care au terenuri în arendă şi înregistrează venituri că trebuie să plătească impozit. Am fost contactat de oameni corecţi, din Pecica de exemplu, care îşi plătesc taxele şi impozitele la timp. Acum, li se vor impune sume imense, sunt speriaţi că nu pot plăti toţi banii deodată şi se vor trezi cu penalităţi imense. Noi credem că nu este normal să se pretindă bani retroactiv, cu atât mai puţin majorări şi dobânzi. Din păcate, aşa cum ştim această guvernare surdă la problemele reale ale oamenilor, suntem convinşi că problema se va generaliza la nivelul tuturor localităţilor din judeţ. Cine plăteşte pentru aceste greşeli? Este o bătaie de joc! Finanţele trebuie să fie un serviciu public, în interesul cetăţenilor, nu o instituţie de opresiune, care să ia şapte piei de pe oameni. Din păcate, este încă o dovadă că această guvernare incompetentă afectează grav viaţa fiecărei familii din România!” a declarat Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

Mai citeste si:  Mihai Fifor: „Ministerul Culturii nu are nicio legătură cu ideea lui Falcă de a demola Piața Catedralei”

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.