News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad

         Jandarmi din Grupa de Supraveghere şi Ordine Publică Sebiş, în cooperare cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Oradea – Biroul Arad au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale şi a furturilor de arbori.

          Pe timpul controlului, ce a avut loc în zona comunei Gurahonţ, au fost depistate în flagrant patru persoane, în timp ce tăiau şi fasonau arbori dintr-o pădure din zona Valea Mare. La faţa locului au fost găsiţi opt arbori tăiaţi, din specia salcâm, care nu erau marcaţi conform normelor în vigoare.

          Celor patru persoane, având vârsta între 20 şi 36 de ani, cu domiciliul în comuna Gurahonţ, le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale fiind susceptibile de săvârşirea infracţiunilor de “tăierea fără drept de arbori din vegetaţia forestieră pe terenuri din afara fondului forestier naţional„ şi „furtul de arbori care au fost tăiaţi din vegetaţia forestieră pe terenuri din afara fondului forestier naţional”.

          Un motofierăstru şi două securi găsite asupra persoanelor au fost ridicate în vederea confiscării iar lemnul tăiat a fost de asemenea ridicat în vederea confiscării şi predat în custodie Ocolului Silvic Gurahonţ, până la finalizarea cercetărilor.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *