News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

INS: PRODUCȚIA DE CĂRBUNE A SCĂZUT CU 5,7% ÎN PRIMUL TRIMESTRU, IAR IMPORTURILE AU CRESCUT CU 22,4% INS: PRODUCȚIA DE CĂRBUNE A SCĂZUT CU 5,7% ÎN PRIMUL TRIMESTRU, IAR IMPORTURILE AU CRESCUT CU 22,4%
Please follow and like us:
Pin Share

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primul trimestru al anului în curs, 1,14 milioane de tone echivalent petrol, fiind cu 5,7% (69.500 tep) mai mică faţă de cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În perioada menţionată, România a importat 105.500 tep cărbune net, cu 19.300 tep (22,4%) mai mult faţă de cantitatea importată în ianuarie – martie 2017.

Conform proiectului Strategiei Energetice, publicat pe site-ul ministerului de resort, România dispune de rezerve totale de 12,6 miliarde de tone de lignit, concentrate geografic în Bazinul Minier Oltenia. Zăcămintele în exploatare totalizează 986 de milioane de tone.

Rezervele de huilă, concentrate în bazinul carbonifer al Văii Jiului, totalizează 2,2 miliarde tone, din care 592 milioane tone se află în perimetre exploatate. AGERPRES/(AS – autor: Nicoleta Gherasi, editor: Oana Tilică, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa: agerpres.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *