News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad au anunţat, miercuri, că în judeţul Arad a fost confirmat primul caz de gripă porcină din acest an. „Institutul Cantacuzino a confirmat primul caz de infecţie cu virusul gripal AH1N1, de import Italia, la o femeie de 39 ani, a cărei stare evoluează favorabil”, a declarat Dana Negru, director în cadrul DSP Arad.
Potrivit datelor oferite de DSP Arad, medicii de familie aveau pe stoc la începutul celei de-a treia săptămâni din acest an 295 de doze de vaccin antigripal. În perioada amintită mai sus au fost vaccinate antigripal 57 de persoane.
Ce trebuie să faceţi pentru a preveni contaminarea cu gripa porcină:
– Acoperiţi-vă nasul şi gura cu batista personală în timpul strănutului sau al tuşitului. Nu împrumutaţi batistele personale.
– Nu duceţi mâna la ochi sau la gură decât după ce a fost spălată cu apă şi săpun;
– Evitaţi pe cât posibil aglomeraţiile;
– Evitaţi contactul apropiat cu persoane care prezintă semne clinice evidente de afecţiuni acute respiratorii (febră, tuse, strănut, ochii congestionaţi etc.);
-Persoanele care prezintă simptome asemănătoare gripei trebuie izolate de restul familiei. Acestea trebuie să se prezinte la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului şi a conduitei terapeutice.
Dacă aveţi febră şi semne de infecţie respiratorie (tuse, dureri de cap, greutate la respiraţie, dureri musculare),prezentaţi-vă de urgenţă la medicul de familie, iar în lipsa acestuia la un spital de boli infecţioase.(news-ar)

Mai citeste si:  Europarlamentarul Iosif Matula indeamna tinerii liceeni sa se inscrie la concursul traducatorilor

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.