News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

conferinta as2001alba penitenciare
Cu o vechime de peste 8 ani în domeniul integrării şi reintegrării pe piaţa forţei de muncă a persoanelor care au ispăşit sau au de ispăşit pedepse privative de libertate din România, regiunile centru, vest şi nord-vest Asociaţia AS 2001 Alba Iulia a demarat un amplu proiect în domeniu.

În sala de conferinţe a hotelului Continental Forum din Arad, a avut loc un seminar informativ cu privire la un proiect iniţializat de asociaţia din Alba Iulia. Dezbaterea a fost prezidată de directorul executiv al Asociaţiei AS 2001 Alba Iulia, Adriana Todorean căruia i s-au alăturat Paul Popa, şef serviciu asistenţă socială- Penetenciarul Arad şi invitat Ioan Toma, reprezentant al persoanelor eliberate din detenţie. Au fost prezenţi în cadrul seminarului angajaţi ai centrului de probaţiune şi asistenţă socială de pe lângă Penetenciarul Arad, studenţi la secţia de asistenţă socială din cadrul UAV Arad, voluntari şi reprezentanţi din mas-media arădeană.

Proiectul este finanţat de Fondul Social Europen-Program Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Prin intermediul acestui proiect asociaţia îşi propune facilitarea accesului la un loc de muncă pentru cel puţin 100 de beneficiari, persoane care părăsesc sistemul de detenţie. Asociaţia AS 2001 Alba Iulia vine în întâmpinarea tuturor angajatorilor dispuşi să acorde o mână de ajutor celeor ce părăsesc sistemul de detenţie prin acordarea unei subvenţii de 90% din cheltuielile cu salariul şi contribuţiile aferente acestuie, pentru o persoană angajată care a ispăşit o pedeapsă privată de libertate, în sumă de maxim 1200 de lei pentru cel mult 6 luni de zile. Proiectul se întinde pe durata a 36 de luni, cu o asistenţă nerambursabilă solicitată în aloare de 11.081.950 lei, din care contribuţia proprie a Asociaţiei AS 2001 Alba Iulia este de 222.200 lei, Penetenciarul Gherla 2.700 lei şi Penetenciarul Aiud 5.100 lei.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *