News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

INVESTITIILE IN RETELELE DE TRANSPORT SI DISTRIBUTIE A ENERGIEI ELECTRICE AU AJUNS LA 9,7 MILIARDE DE LEI IN ULTIMII 7 ANI INVESTITIILE IN RETELELE DE TRANSPORT SI DISTRIBUTIE A ENERGIEI ELECTRICE AU AJUNS LA 9,7 MILIARDE DE LEI IN ULTIMII 7 ANI
Please follow and like us:
Pin Share

Investițiile în rețelele de transport și distribuție a energiei electrice au fost de 9,7 miliarde lei, în perioada 2008-2014, se arată într-un comunicat al Federației Patronale a Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE).

„Alte 1,9 miliarde lei au fost investite în perioada 2008-2013 în rețelele de distribuție a gazelor naturale în scopul întreținerii, extinderii, și îmbunătățirii acestora. De la privatizare până în prezent companiile de gaze naturale și electricitate, membre ale Federației ACUE, au investit în România circa 8,7 miliarde de euro și au planuri de investiții de aproximativ 600 milioane de euro”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, sunt necesare investiții semnificative suplimentare pentru a îmbunătăți calitatea rețelei și a o duce la nivelele similare cu cea existentă la nivel european.

Federația ACUE numără 27 de membri, printre care se numără E.ON România, GDF SUEZ Energy România, Distrigaz Sud Rețele, ENEL România, CEZ România, Electrica, Electrica Furnizare, Transelectrica, Congaz, WIEE, Wirom Gas, GAS EST, cu un total de aproximativ 30.000 de angajați și o cifră anuală de afaceri de peste 5,4 miliarde de euro.

Sursa: agerpres.ro

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *