News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

ioan cristina

Senatul şi Camera Deputaţilor au respins, marţi, cu 191 voturi „pentru”, 123 de voturi „împotrivă” şi 69 de abţineri, hotărârea care avizează favorabil solicitarea preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unui nou referendum pentru Parlamentul unicameral cu 300 de aleşi.

Senatorul Ioan Cristina, co-preşedinte al USL Arad, explică votul „împotrivă” dat de liberali în Parlament, care i-a nemulţumit pe reprezentanţii PSD. „La nivelul USL nu a fost luată nici o decizie cu privire la votul din Parlament pe tema referendumului propus de președintele Traian Băsescu. Votul dat de parlamentarii liberali a fost în concordanță cu programul de guvernare cu care USL a câștigat alegerile din decembrie 2012. Acest program prevede clar sistemul bicameral iar românii, atunci când au votat USL, au știut că optează pentru păstrarea bicameralismului”, a declarat Ioan Cristina.

Acesta a ţinut să precizeze că „acuzațiile aduse de PSD sunt lipsite de temei, de vreme ce liderii social-democrați de la Senat și Camera Deputaților au fost informați din timp cu privire la decizia politică a PNL în această privință”.

Partidul Național Liberal consideră că referendumul propus de Traian Băsescu este un demers inutil și, în consecință, liberalii au votat „împotrivă”.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *