News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Preşedintele Filialei Teritoriale PNL Arad, Ioan Cristina, consilier judeţean, consideră că închiderea spitalelor este un abuz incalificabil al actualei puteri, care manifestă dispreţ la adresa cetăţenilor României, pe care îi batjocoreşte, nerespectându-le drepturile.

„Prin deciziile acestui guvern se blochează accesul cetăţenilor la servicii medicale, ştiindu-se că mulţi oameni nu au bani să se deplaseze în alte localităţi pentru a solicita o consultaţie medicală. Apreciez că practica trimiterii acasă a bolnavilor care au nevoie de asistenţă medicală spitalicească, precum şi transferarea forţată a unor bolnavi către alte spitale este inumană şi antinaţională”, a declarat Ioan Cristina.

Mai mult decât atât, liderul PNL Arad atrage atenţia că guvernarea Băsescu-Udrea-Boc trimite în şomaj peste 500 medici şi 2500 de asistenţi medicali, în condiţiile în care există o criză gravă de personal medical.

„Guvernarea Băsescu-Udrea-Boc nu respectă autonomia locală, dispunând desfiinţarea de spitale prin şantajarea preşedinţilor de consilii judeţene şi a primarilor cu nefinanţarea activităţii medicale. Constatăm, de asemenea, politizarea acestui aşa-zis proces de reformare a sistemului sanitar, peste 70% din spitalele aprobate pentru închidere fiind în localităţi cu autorităţi publice conduse de opoziţie”, a afirmat Ioan Cristina. Acesta a subliniat că toate actele emise de Guvernul Băsescu-Udrea-Boc în aces sens sunt ilegale şi a recomandat autorităţilor publice locale acţionarea în instanţa de contencios administrativ a deciziilor care au stat la baza închiderii spitalelor.

„Solicităm Guvernului anularea hotărârilor emise şi intrarea în legalitate, precum şi realizarea unor dezbateri serioase şi sincere privind direcţiile reformei, măsurile care trebuie întreprinse, după consultarea reală a comunităţilor locale şi în interesul oamenilor”, a mai spus Cristina.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *