News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Preşedintele Filialei Teritoriale PNL Arad, Ioan Cristina, consideră că în România, sub preşedinţia lui Traian Băsescu, s-a petrecut o gravă erodare a statului de drept şi a mecanismelor democratice, la care nu se poate asista pasiv. „Voinţa şi acţiunea politică s-au concentrat în mâinile unui singur om, care dictează guvernului, care a constituit majorităţi false, care nu mai acceptă nici măcar în aparenţă puterea judecătorească. De aceea, demersul de suspendare a lui Traian Băsescu nu este o chestiune de agendă, nici un calcul de oportunitate, de şanse sau număr de voturi, ci o datorie pe care o avem de a nu trece cu vederea încălcarea legii fundamentale şi de a face toate eforturile pentru restabilirea unei ordini fireşti într-un stat de drept”, a declarat Ioan Cristina.

Liderul PNL a spus că, prin declanşarea acţiunii de suspendare, USL se opune unui preşedinte care negociază cu FMI în locul Guvernului, care se întâlneşte în taină cu membrii Curţii Constituţionale, care face sugestii în legătură cu cine să fie şeful CSM, insultă judecătorii, se războieşte cu justiţia şi declanşează un atac fără precedent împotriva ei şi o foloseşte în scopuri politice. „Sunt limite peste care nu se poate trece pur şi simplu, sunt fapte care nu au voie să rămână nesancţionate. Preşedintele care a încurajat şi încurajează nesocotirea instituţiilor statului, guvernarea fără Parlament şi coaliţiile bazate pe şantaj şi concesii împotriva interesului public, preşedintele care a anulat cu cinism statul social şi a condamnat la mizerie şi frig localităţi întregi conduse de alţi primari decât cei ai PDL trebuie suspendat din funcţie”, a mai declarat Ioan Cristina.

USL intenţionează să iniţieze o largă dezbatere publică în legătură cu procedura de suspendare, pentru a constitui un larg curent public în acest sens.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *