News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Preşedintele Filialei Teritoriale PNL Arad, Ioan Cristina, îşi exprimă temerea că lipsa investiţiilor va condamna România la o criză economică prelungită şi va împiedica repornirea motoarelor economiei.

Conform lui Ioan Cristina, în primele şapte luni ale anului 2011, investiţiile străine au fost de 1,1 miliarde de euro, cu 30% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului 2010 şi cu 58% mai puţin decât în 2009! Concret, în perioada 2007 – 2011 situaţia investiţiilor străine directe este următoarea: 2007 – 9 miliarde de euro, 2008 – 9,5 miliarde de euro, 2009 – 3,5 miliarde de euro, 2010 – 2,6 miliarde de euro, 2011 (date preliminare) – 1,8 miliarde de euro!

„În afara tăierilor brutale de venituri şi împrumuturilor costisitoare, guvernul Boc nu a luat nici un fel de măsuri şi nu a avut nicio strategie de încurajare a mediului privat şi atragere a investiţiilor”, a afirmat liderul PNL Arad.
Acesta a făcut referire şi la viziunea economică a Uniunii Social Liberale (USL), ca alternativă la programul de tăieri şi împrumuturi al guvernării PDL. Viziunea USL se bazează pe principiile reducerii fiscalităţii şi susţinerii mediului privat. „Printre măsurile de încurajare a mediului privat pe care le propunem noi se numără: reducerea CAS cu 5% pentru angajatori, taxe zero pentru angajarea în regim part-time a tinerilor sub 25 de ani şi a persoanelor de peste 55 de ani, reducerea integrală a plăţii CAS pe un an pentru crearea de noi locuri de muncă sau scutirea de impozitare pe 5 ani a dividendelor reinvestite în utilaje şi echipamente tehnologice, cercetare – dezvoltare”, a precizat Ioan Cristina.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *