News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

ioan cristina

Co-preşedintele USL Arad, Ioan Cristina, a anunţat că USL va respecta decizia Curţii Constituţionale, care a invalidat referendumul, dar o socoteşte nedreaptă. „Curtea Constituţională a ales să ignore nu numai datele edificatoare prezentate de guvern, care indică faptul că listele electorale erau incorecte şi viciate, ci şi pe cei 8,5 milioane de cetăţeni care şi-au exercitat dreptul constituţional de vot”, a declarat Ioan Cristina.

„Pentru noi, Traian Băsescu nu mai este preşedinte. Traian Băsescu nu mai are legitimitate iar politic noi nu îl recunoaştem. Le spunem celor 7,5 milioane de oameni care au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu că nu vom renunţa. Nu vom renunţa la lupta politică a USL, la angajamentele şi promisiunile pe care le-am făcut în faţa oamenilor. Mai devreme sau mai târziu regimul Băsescu va cădea”, a precizat Ioan Cristina.

În ceea ce priveşte „coabitarea” USL şi a Guvernului cu preşedintele Traian Băsescu, Ioan Cristina a afirmat: „Nu putem coabita cu Traian Băsescu. Acesta poate coabita cu Parchetul, cu CCR, cu serviciile secrete, cu instanţe internaţionale, dar nu cu cei 7,5 milioane de români care i-au spus să plece”.

Liderul USL consideră că România se află astăzi într-o situaţie de o gravitate fără precedent. „România reală a fost sacrificată în faţa României birocratice, iar voinţa poporului a fost înfrântă de o mână de oameni numiţi politic. De fapt de voinţa unui singur om, Traian Băsescu. Curtea Constituţională le spune astăzi românilor că votul lor nu contează. Asistăm la o lovitură dată esenţei democraţiei, care se traduce ca <<voinţa poporului>>. Aceasta este adevărata lovitură de stat, pusă la cale de Traian Băsescu, cu sprijinul instituţiilor de forţă şi prin presiuni fără precedent. Decizia Curţii Constituţionale reprezintă sfârşitul democraţiei în România anului 2012. În mod contradictoriu cu propriile sale decizii, CCR a refuzat să ia act de faptul că cel puţin 2 milioane de români nu puteau figura pe listele permanente”, a mai declarat Ioan Cristina.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *