News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Preşedintele Filialei Teritoriale PNL Arad, Ioan Cristina, a declarat că cifrele din sondajul IRSS, potrivit cărora USL ar întruni doar 49,5% din preferinţele electoratului, reprezintă o încercare disperată a PDL de a manipula opinia publică.

„Sondajul institutului fantomă IRSS este un caz clasic de manipulare a opiniei publice. Institutul de casă al PD urmăreşte acreditarea unor teze false, care servesc propagandei portocalii. Ştim foarte bine să scopul declarat al PD este scăderea opoziţiei sub 50%, deci nu ne miră cifrele din sondaj. Nu întâmplător scorul dat este de 49,5%, adică exact atât cât era nevoie pentru plasarea USL sub pragul psihologic de 50%. Însă, există o serie de inadvertenţe clare în respectivul sondaj. De exemplu, partidul generalului Oprea, UNPR, alcătuit dintr-o mână de trădători, este cotat în toate sondajele cu 1%, în timp ce în sondajul IRSS este prezentat cu fabuloasa cotă de 7,8%”, a declarat Ioan Cristina.

Mai citeste si:  Dorel Caprar: Victor Ponta va fi ales preşedinte şi cu voturile arădenilor

Liderul PNL Arad a mai spus că, în sondajul IRSS, printre candidaţii la prezidenţiale apare şi Traian Băsescu, deşi acesta nu mai poate intra într-o asemenea competiţie electorală, epuizându-şi mandatele. „Dacă vedem cine stă în spatele IRSS diversiunea devine clară. Pentru cei care nu ştiu, în spatele IRSS este Dan Andronic, consultatul politic al PDL şi al lui Traian Băsescu”, a precizat Ioan Cristina.

Cu alte cuvinte, pe fondul apropierii alegerilor, PD şi-a construit un institut propriu de sondare a opiniei publice, menit doar să manipuleze opinia publică. „Nu ştim cine sunt sociologii acestui institut. De partea metodologică s-a ocupat, spre exemplu, un asistent social. Prin urmare, acest institut nu are nici un fel de legitimitate şi ridică serioase dubii cu privire la calitatea cercetării şi a rezultatelor prezentate”, a conchis Cristina.

Mai citeste si:  USR Arad acuză demersul politicianist și egoist al primarului Gheorghe Falcă la creșterea impozitelor

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *