News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Europarlamentarul Iosif Matula apreciază progresele pe care le-a făcut România în ceea ce priveşte rata de absorbţie a fondurilor europene. Conform informaţiilor publicate de Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) până la finele anului 2011 s-au făcut plăţi către beneficiari în valoare de circa 13, 605 miliarde de lei ceea ce corespunde unei absorbţii interne de 15,08%.

În ceea ce priveşte plăţile rambursate efectiv de CE  absorbţia se situează la 5,55% din alocarea totală pe 2007-2013 faţă de 3,77% în luna noiembrie. „România are nevoie de o îmbunătăţire a ratei de absobţie. Creşterea absorbţiei fondurilor europene constituie una din priorităţie Guvernului României. Ca urmare a măsurilor luate de guvernul Boc, semnalele sunt pozitive. Iată că într-o singură lună -decembrie- s-au efectuat plăţi directe de către Comisia Europeană în valoare de 351 milioane euro, dintre care 163  milioane euro pe Programul Operaţional Regional (POR). De fapt, POR  înregistrează în continuare o rată bună a absorbţiei fondurilor de 25 % plăţi interne, din care 11,7 % reprezintă rambursările directe de la Comisia Europeană” afirmă Iosif Matula.

În 2012, Guvernul României şi-a propus să atragă fonduri de la Uniunea Europeană de şase miliarde euro. „Acest obiectiv trebuie atins pentru a putea asigura o creştere economică durabilă. În anul 2012 avem nevoie să contăm pe bani europeni, în prognoza de creştere economică. Investiţiile trebuie să fie de asemenea motorul economiei, iar o parte semnificativă a banilor pentru investiţii în România vin şi din fondurile europene”, a  subliniat în încheiere europarlamentarul.


Mai citeste si:  Amendamentele europarlamentarului Iosif Matula, adoptate de către Comisia pentru Cultură și Educație din Parlamentul European

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *