News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

IUSTIN CIONCA: „CARE ESTE „INTERESUL NATIONAL” CARE RECLAMA MENTINEREA LUI PONTA IN FUNCTIE?” IUSTIN CIONCA: „CARE ESTE „INTERESUL NATIONAL” CARE RECLAMA MENTINEREA LUI PONTA IN FUNCTIE?”
Please follow and like us:
Pin Share

Prim-vicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca, a explica joi, într-o conferință de presă ce a avut loc la sediul partidului, că Victor Ponta trebuie să-și dea demisia de urgență pentru trimiterea sa în judecată, spunând, totodată, că nu vede care este „interesul național” care reclamă menținerea acestuia în funcția de premier.

            „Aș vrea să încep printr-o întrebare simplă: care este «interesul național» care reclamă menținerea lui Victor Ponta în funcția de premier, în condițiile în care acesta compromite o națiune întreagă și se face rău României, care se decredibilizează ca țară? Vă reamintesc că funcționarii publici, cadrele militare, magistrații și polițiștii sunt suspendați din funcție în momentul declanșării acțiunii penale sau trimiterii în judecată. Persoanele suspectate de fapte de corupție sau alte fapte incompatibile cu
calitatea de reprezentant al statului nu pot lua decizii sau dispune de
bani publici până la clarificarea situației.
Prin rămânerea în funcție, Victor Ponta le râde în nas celor peste 300.000 de reprezentanți ai statului”, a declarat Iustin Cionca.

În același timp, Cionca a vorbit și despre moțiunea de cenzură intitulată „Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”, depusă de PNL în Parlament cu scopul de a pune punct situației în care România este reprezentată de un premier inculpat trimis în judecată.

„După cum probabil că știți deja, PNL a depus o moțiune de cenzură intitulată «Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!», cu scopul de a pune punct situației în care România este reprezentată de un premier inculpat trimis în judecată. PNL a așteptat ca Ponta să demisioneze, ca un gest de curățenie politică, dar acesta nu a făcut-o. Prin faptul că tine cu dinții de scaun, Ponta compromite o națiune întreagă. Tandemul premier – inculpat nu merge nici în România, așa cum nu merge nicăieri în Europa. În acest moment, Victor Ponta este ca un bolovan atârnat la gâtul României. În același timp, Ponta este un bolovan atârnat și de gâtul PSD sau a coaliției de guvernare, o coaliție în care există multe divergențe în acest moment. PNL speră că în această coaliție există și oameni onești, care vor refuza ca imaginea lor să fie asociată cu o Guvernare condusă de un inculpat trimis în judecată. În acest moment, mingea este la UNPR. Gabriel Oprea a clamat faptul că nu a trădat un Guvern din care a făcut parte, dar a clamat totodată și sprijinul pentru Justiție. Să vedem ce alege acum. PNL a discutat cu UNPR la moțiunea trecută, fapt care a reprezentat un început de relație politică. PNL exclude varianta Oprea premier, iar în partid nu s-a pus problema unei alte variante decât Predoiu – premier. Cea mai bună formulă este un Guvern PNL”, a mai declarant prim-vicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *