News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Mai mulţi bani vor intra la bugetul local. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a emis un ordin care prevede ca 50% din impozitul reţinut de notari pentru tranzacţiile imobiliare să fie virat la bugetul local.
În esenţă, această măsură înseamnă mai mulţi bani pentru bugetul local. Astfel, dacă pînă la data de 13 mai impozitul reţinut de notari era virat 100% bugetului de stat, începând cu tranzacţiile derulate de la 14 mai 2010, 50% din impozitul reţinut de notari pentru tranzacţiile imobiliare este virat la bugetele locale.
„Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a emis Ordinul nr. 2104 pentru reglementarea unor aspecte legate de plata şi distribuirea impozitului pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal. Impozitul pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, reţinut de notarii publici, aferent operaţiunilor translative ale dreptului de proprietate încheiate până la data de 13 mai 2010, inclusiv, se virează în continuare în contul unic de venituri ale bugetului de stat 20.47.01.01 „Venituri ale bugetului de stat – sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic”. În vederea distribuirii sumelor cuvenite fiecărei unităţi administrativ-teritoriale destinatare, conform legii, în cotă de 50% din cuantumul sumelor plătite în contul de venituri ale bugetului de stat 20.03.01.18 „Veniturile bugetului de stat – impozit pe venituri din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal”, aferente operaţiunilor translative ale dreptului de proprietate al căror obiect au fost bunurile imobile aflate pe teritoriul acestora, notarii publici care calculează, reţin, declară şi virează acest tip de obligaţie fiscală vor întocmi şi vor depune lunar la organul fiscal de administrare, împreună cu Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat şi un borderou privind distribuirea către unităţile administrativ-teritoriale a sumelor reprezentând impozit pe venitul din transferurile proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal”, se arată într-un comunicat de presă remis de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad.
Pentru obligaţiile de plată aferente operaţiunilor translative ale dreptului de proprietate încheiate în perioada 14 – 31 mai 2010, borderoul se depune la organul fiscal de administrare până la data de 30 iunie 2010, însoţit de o copie a documentului de plată prin care au fost virate sumele în contul de venituri ale bugetului de stat 20.03.01.18 „Veniturile bugetului de stat – impozit pe venituri din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal”.(news-ar)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *