News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Galleria Arad pregătește cea mai faimoasă expediție dedicată copiilor – Kid’s Dino Event. În perioada 18  aprilie – 2 mai, cei mici vor avea parte de o aventură unică în cadrul unei acțiuni de explorare în lumea dinozaurilor. Evenimentul se desfășoară în incinta Galleria Arad, membrii echipajului care vor putea participa la expediție fiind copii cu vârste între 5 și 12 ani.

“Kids` Dino Dig este un proiect de amploare cu scop educativ. Prin acest demers ne adresăm în special copiilor cu vârste cuprinse între 6-12 ani, fiind vorba despre o perioadă din viața lor când trebuie stârnit interesul pentru cunoaștere, pentru descoperire. Conceptul presupune pe de o parte, îmbogățirea bagajului de cunostințe despre primele forme de viață de pe Pământ, iar pe de altă parte, micii arheologi vor învăța ce înseamnă munca în echipă. În același timp, întreaga activitate îi va face pe cei mici să guste din plin din mirajul lumii preistorice, vor avea parte de multă aventură și desigur vor avea  posibilitatea de a se fotografia cu dinozaurii expuși. Kid’s Dino Dig reprezintă o premieră pentru Arad pe acest palier de activitate, însă reprezintă un încă un pas făcut de Galleria Arad spre implicarea în ceea ce înseamnă educația copiilor noștri”, afirmă Tina Vîrlan, Mall Manager.

Scenariul evenimentului reflectă experiența unui grup de oameni de știință care lucrează la un proiect de săpături de dinozauri de mai bine de 10 ani. Într–un final, au descoperit un strat de fosile, care, cred specialiștii, aparțin unei specii de dinozauri care a trăit în Era Cretacică, adică de acum 120 milioane de ani. Pentru a completa proiectul, au nevoie de o echipă mai mare. De aceea, scopul oamenilor de știință este să–i ducă pe micii paleontologi la zona de săpat, să-i instruiască și astfel să finalizeze lucrarea într-un timp mai scurt.

În cadrul expediției, copiii participanți vor fi împărțiți în două echipe de câte 10-20 „oameni de știință” și vor fi echipați corespunzător, cu fiecare element necesar într-un asemenea demers. Sub îndrumarea unui profesor de paleontologie, micuții vor afla cum să întrebuințeze instrumentele necesare pentru a face săpături, a excava și a descoperi fosilele dinozaurilor care au trăit pe pământ cu milioane de ani în urmă. După cercetarea desfășurată pe teren, copiii vor face un tur prin spațiul dedicat lumii preistorice. Este o incursiune în timp, ce constă în vizitarea a cinci expoziții – „Era Dinozaurilor”, „Să Cunoaștem Dinozaurii”, „Replica Scheletului de Dinozaur”,“Replicile Fosilelor de Dinozaur”, „Amprentă de Dinozaur„ – care va asigura copiilor informații de bază referitoare la viața de acum sute de milioane de ani, urmând ca la final micii, de acum, specialiști, să primească certificate de mici experți în paleontologie.

Copiii cu vârste sub 6 ani vor avea un spațiu de joacă special amenajat, unde vor putea desena dinozauri sau se vor amuza cu jocuri tematice, concursuri și multe surprize.

Expediția Kids’ Dino Dig este suportată integral de către Galleria Arad cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Arad,  accesul copiilor în acest demers fiind gratuită. De asemenea, pe parcursul evenimentului, părinții și cadrele didactice care îi însoțesc pe “micii paleontologi“ își vor petrece timpul într-o ambianță plăcută, primind drept cadou vouchere de cumpărături din magazinele din Galleria Arad.

Kids` Dino Dig poate fi vizitat zilnic la Galleria Arad în intervalul 18 aprilie-2 mai, copiii putându-se înscrie fie în grupuri organizate, prin intermediul școlilor, fie direct, însoțiți fiind de părinți. Înscrierea în expediție este gratuită, programările înregistrându-se la Info Desk-ul de la etajul 1 al Galleria Arad.  De asemenea, programările la Kid’s Dino Dig pentru grupuri organizate prin școli se pot efectua și telefonic, la nr. 0257/242-242, persoana de contac: Vlad Medris.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *