News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Luni, 13 decembrie a.c, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, a avut loc evaluarea activităţii inspectoratului pe anul 2010.

La această activitate au fost invitate oficialităţi ale administraţiei publice locale şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, iar din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a participat domnul general maior dr. Neculai Bontic, adjunct al inspectorului general.

Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, domnul colonel Bîcleşanu Adrian, a prezentat materialul de bilanţ şi realizările instituţiei în anul 2010.

A fost analizată activitatea şi misiunile executate pe linia menţinerii şi asigurării ordinii publice, pe linia supravegherii şi protecţiei instituţionale, precum şi aportul inspectoratului la creşterea gradului de siguranţă publică.

Misiuni de Ordine Publică

Potrivit bilanţului, în acest an jandarmii arădeni au fost angrenaţi în 342 misiuni de mentinere a ordinii publice prin patrule independente şi în 4236 misiuni de menţinere a ordinii publice prin patrule mixte poliţie-jandarmi, 1752 misiuni de asigurare a ordinii publice, 4  misiuni de restabilire a ordinii publice şi 845 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii.

În urma executării acestor misiuni, au fost constatate un număr de 345 infracţiuni cu 350 autori depistaţi, 6 urmăriţi naţional prinşi şi aplicate un număr de 2459 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 961907 lei.

Faţă de anul 2009, numărul infracţiunilor  constatate în acest an a crescut cu aproximativ 7,5%.

  Supraveghere şi Protecţie Instituţională

Pe linia supravegherii şi protecţiei instituţionale, în anul 2010 jandarmii arădeni au asigurat supravegherea şi protecţia instituțională la obiectivele din responsabilitate şi au executat protecţia şi însoţirea unui număr de 709 transporturi de valori şi 27 transporturi de produse cu caracter special.

Au fost constatate 4 infracţiuni cu 4 autori depistaţi şi aplicate un număr de 103 sancţiuni contravenţionale în valoare de 20000 lei.

Jandarmii arădeni şi-au propus pentru anul 2011 continuarea şi consolidarea cooperării şi colaborării cu celelalte instituţii responsabile cu aplicarea legii, creşterea eficienţei misiunilor de menţinere şi asigurare a ordinii publice, creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, dezvoltarea structurilor şi practicilor în raport cu evoluţia instituţiilor similare din Uniunea Europeană.

Domnul prefect Călin Bibarţ a adus mulţumiri jandarmilor pentru aportul adus la siguranţa şi liniştea cetăţenilor arădeni, pentru profesionalismul de care au dat dovadă în executarea misiunilor încredinţate, precum şi pentru buna cooperare cu celelalte structuri componente ale M.A.I.

La finalul activităţii, domnul general maior dr. Neculai Bontic a felicitat personalul unităţii pentru rezultatele obţinute şi eforturile depuse în îndeplinirea misiunilor, în pofida tuturor greutăţilor financiare şi tehnice întâmpinate.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *