News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

PSD Arad acuză faptul că primarul Gheorghe Falcă nu a participat la cele două dezbateri publice organizate de administraţia locală miercuri, pe marginea a două subiecte foarte importante: preţul Gigacaloriei şi transparenţa decizională.
PSD Arad a arătat în cadrul dezbaterii publice că majorarea puternică a preţului Gigacaloriei este consecinţa lipsei unei strategii energetice la nivelul municipiului. Preţul de producere al Gigacaloriei este de 136 de lei, dar pierderile pe reţeaua de transport sunt de aproximativ 45% şi determină un preţ mult mai mare pentru consumatori: 307 lei!

Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PNL Arad, Ioan Cristina, afirmă că puterea portocalie continuă „pedepsirea” comunităţilor locale care nu şi-au ales primari PD sau UNPR.

În faţa abuzurilor tot mai evidente, Partidul Naţional Liberal a solicitat formarea unei Comisii parlamentare care să monitorizeze zilnic transferurile bugetare către administraţia locală. Această comisie va solicita Guvernului, pentru fiecare localitate din România, alocările făcute în 2011, prin hotărâre de guvern, din rezerva bugetară, transferurile prin intermediul ministerelor de linie şi celelalte sume care sunt alocate pe proiecte şi programe speciale. În plus, PNL va verifica şi situaţia din 2009 şi 2010 a alocărilor bugetare.

Watch live streaming video from newsarad at livestream.com

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *