News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Desfăsurată într-un format nou, în doar 7 runde pe parcursul unei singure zile, editia a cincea a openului international de șah rapid „Cupa Vados” a adunat la start 121 jucători între care si peste 40 de copii.

 Locul întâi a fost adjudecat de maestrul international (IM) Alexandru Manea care s-a impus de o manieră convingătoare cu 6,5 puncte într-un open de doar 7 runde care nu permite nici un pas gresit. Brasoveanul a fost urmat în clasament de o tripletă cu 6 puncte formată din IM Ovidiu Foisor, IM Dan Bogdan si arădeanul Kelly Ladislau ! Ultimele locuri în clasamentul general premiate au fost obtinute de marea maestră Cristina Foisor si de marele maestru Sinisa Drazic.

 Au mai obtinut premii: Șiclovan Daniel (CSS1 Timișoara) la juniori sub 16 ani, Rujan Rodel (Șah Club Vados Arad) la Elo sub 1900, Mihai Pachia (Medicina Timișoara) la elo 1900-2100, FM Marius Chereches (Vados) la elo 2100-2300, IM Mozes Ervin (Universitatea Arad), Alexandru Brosman (Universitatea Arad) și Ovidiu Popa (Vados) cei mai buni dintre arădeni.

 La copii remarcăm evolutia foarte bună a jucătorilor clubului Vados care au dominat întrecerea câstigând atât la 8 ani cât și la 10 ani. Astfel, primul la categoria 8 ani a fost Bogdan David (Vados), urmat în clasament de Ghitoiu – Stelzner Mario (Mediator Giarmata Vii) și de Diana Tuduran (Vados). La 10 ani s-a impus Sergiu Săcăleanu (Vados), locurile doi si trei fiind ocupate de Topriceanu Marius (ACS Dumbrăvita) și Carasca Bogdan (Mediator). Dintre jucătorii până la 12 ani s-a impus Andrei Hincu (CSS1 Timisoara), podiumul fiind completat de Darius Calafeteanu (ACS Dumbrăvita) și Dănut Kozak (Victoria Nădlac).

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *