News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Tentatia castigurilor de milioane de euro ii uneste pe mogulii imobiliari cu o parte din oamenii legii in mafia retrocedarilor, legislatia incalcita si defectuoasa favorizand fraudele in retrocedari

Mosteniri traficate, acte de proprietate false, parteneriate ilicite cu importanti oameni ai legii si agentii imobilare, cam acesta este apanajul retrocedarilor din ultimii ani, unde speculantii incearca sa puna mana pe proprietati de sute de mii, poate chiar milioane de euro. Proprietarii de drept ajung sa se roage de chiriasi sa le acorde din nou dreptul de a locui in imobil, in timp ce guvernantii incurca legea, oferind perspective chiar legale celor din mafia imobiliara de a intra in posesia bunurilor ochite, cu parfum de retrocedare. Cam asta pare sa fie realitatea imobiliara din Romania, o joaca de-a revendicarea si retrocedarea si unde se triseaza mai rau ca la poker.

Drepturile litigioase se cumpara la greu

Cumpararea de drepturi litigioase a ajuns sa reprezinte un domeniu extrem de profitabil, umbrela larg deschisa a legalitatii din Romania protejandu-i de ploaie sau vant, si mai ales de problemele legale, pe cei cu relatii si “stiinta jocului”. Cand totul e facut ca la carte, cu parteneri datatori de drepturi, mai ales in ramura imobiliara, castigurile infloresc si se inmultesc mai ceva ca ciupercile dupa ploaie.

Fiecare parte implicata isi ia cota si incepe sa isi imagineze scenariul viitorului tun imobiliar, ca doar castigurile nu se termina aici, revendicari tot sunt pe lista iar centrul orasului e plin de vile maiestuoase, gata sa fie vandute si nu retrocedate, cum ar sugera bunul simt.

Banii se scot si din piatra seaca a vilei revendicate

Legea retrocedarii este deosebit de ofertanta pentru cei suficient de abili incat sa se foloseasca de tot felul de tertipuri legale pentru a acapara felii din domeniul public. Dispozitii falsificate ale primarilor, retrocedari triple venite din partea unor institutii diferite, intabulari ale unor suprafete imense de teren, totul este realizat perfect si musamalizat sub semnatura atenta a falsificatorilor. Autoritatile semneaza impasibile si dau vina ierarhic, de la cel mai mic la cel mai mare sau viceversa. Nimeni nu stie nimic, nimeni nu a facut nimic, stampila de aprobare a ilicitului fiind un instrument inofensiv, cu vagi repercusiuni in piata imobiliara, si asa destul de mare si aglomerata cu imobile vechi, neinteresante si cu risc seismic mare.

Mostenitorii de drept sunt tratati cu stangul

Cum reusesc anumiti interpusi sa “dezmosteneasca” in acte mostenitorii de drept?

Nimic mai simplu, daca ai niste rude rauvoitoare si puse pe castig fraudulos, mai adaugi si persoane iscusite in manuitul legilor dupa bunul plac si nu uiti nici aportul cu iz de frauda al autoritatilor, risti sa ajungi la concluzia ca asta e o intrebare retorica si raspunsul se afla in mai toate ziarele sau la televizor. Traficul de proprietati a atras tot soiul de oportunisti care, sub masca crestineasca a unor binefacatori altruisti, ofera o mana de ajutor batranilor care isi petrec ultimele clipe din viata pe holul tribunalelor, revendicand casa copilariei.

E trist cum conacele sau vilele impunatoare ale unor personalitati din vremurile apuse devin habitatul mafiei si al interlopilor mai ieri desculti si fara un acoperis decent deasupra capului.

E trist, totodata, cum anumiti reprezentanti ai legii, care ar trebui sa militeze pentru aplicarea drepturilor cetatenesti, tin isonul fraudelor si speculeaza incontinuu noi si noi castiguri.

Pentru detalii si pentru a te informa suplimentar, acceseaza www.avocat-tv.ro, sectiunea Subiecte. Acolo, avocat Georgiana Stefanescu, impreuna cu invitata sa, avocat Andreea Ruca, ofera informatii interesante legate de retrocedarile imobiliare.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *