News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Mai este de lucru la stadion. UTA nu va putea debuta acasă, în prima etapă de Liga 1! Mai este de lucru la stadion. UTA nu va putea debuta acasă, în prima etapă de Liga 1!
Please follow and like us:
Pin Share

Aşa cum anticipam, noul stadion „Francisc Neuman” nu va putea fi predat la cheie până la debutul noului sezon de Liga 1, programat să înceapă pe 22 august. UTA şi-a realizat obiectivul, promovarea în elita fotbalului românesc, iar acum aşteaptă să i se ofere şi cadoul, o arenă nouă şi modernă pe care să scrie istorie, precum o face din 1945. Drast Company, firma constructoare și partenerii subcontractați pentru a finaliza „greaua” moştenire lăsată de cei de la Tehnodomus, fac tot posibilul să se încadreze în termen şi să predea lucrarea undeva până în 20 august, doar că după aceea mai este nevoie de avizele celor de la Inspectoratele de Stat în Construcţii şi pentru Situaţii de Urgenţă, operaţiuni ce includ o serie de verificări şi probe. Anterior recepţiei pe care urmează să o facă beneficiarul, adică Primăria Arad, o comisie a LPF va fi prezentă la Arad săptămâna viitoare, pentru omologare.

Parcările şi demisolul, încă în şantier

La stadion mai e însă de lucru, în special la demisol – cu branşamentul la gaz programat săptămâna viitoare şi la parcări, iar băncile de rezerve – ce ar trebui schimbate, pentru că nu sunt regulamentare – şi turnicheţii, încă nefuncţionali (n.n. e nevoie de schimbarea softului, operaţiune ce costă în jur de 140.000 de euro), pot amâna predarea stadionului până undeva spre finalul acestei luni. Aşadar, toate eforturile comune se canalizează pentru a putea inaugura noul stadion al Aradului în ultimul weekend din august, cu UTA gazdă abia în etapa a doua a Ligii 1. Chiar dacă regulamentul prevede ca nou promovatele să joace acasă în prima etapă, clubul arădean poate face o solicitare pentru a disputa primul joc în deplasare.

Probleme cu băncile de rezerve şi turnicheţii

Nu ar fi o tragedie pentru UTA, atâta timp cât aproape sigur se va juca tot fără spectatori, în acest debut de sezon 2020/2021 din Liga 1. De asemenea, dacă tot au aşteptat şase ani lungi şi grei, pentru a se finaliza un stadion de nici 12 mii de locuri, suporterii mai pot aştepta o săptămână în plus pentru a-şi putea vedea favoriţii pe noua arenă. Conducerea clubului pune la punct ultimele detalii privind vânzarea abonamentelor, preţul acestora urmând să fie „finisat” şi în funcţie de posibilitatea sau nu a spectatorilor de a accesa stadioanele în următoarea perioadă.

jordan

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *