News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

newsarad stiri arad

Miercuri, 21.03.2012, comisarii Gărzii Financiare Arad au confiscat la punctul de trecere a frontierei Nădlac peste 1.800 metri pătraţi de faianţă şi 19.232 kg de legume-fructe (6.160 kg ardei, 5.932 kg struguri şi 7.140 kg pepene verde), în valoare totală estimată la 125.000 lei, deoarece au constatat că documentele de însoţire a mărfii conţineau date neconforme cu realitatea.

Domnul Sorin CIRŢI, comisar şef secţie Garda Financiară Arad, explică: „În urma monitorizării achiziţiilor intracomunitare de mărfuri, comisarii Gărzii Financiare Arad au identificat două transporturi intracomunitare de mărfuri ale căror documente de însoţire conţineau neregularităţi. Astfel, ca destinatar al legumelor şi fructelor a fost identificată o firmă dată în consemn la frontieră, pe motiv că nu este înregistrată în Registrul Operatorilor Intracomunitari şi că descarcă mărfuri în alte locaţii decât cele precizate în documentele de însoţire aferente. Suplimentar s-a mai constatat că firma nu este autorizată de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor să comercializeze produse alimentare de origine nonanimală, că nu deţine spaţii special amenajate pentru depozitarea, manipularea şi comercializarea unor astfel de produse şi că nu este înregistrată în scop de TVA. De asemenea, în urma verificării destinatarului faianţei s-a constatat că nu este înregistrat la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi din actele de însoţire a mărfii lipseau atât menţiuni referitoare la beneficiarul real din România al achiziţiei, cât şi la locul descărcării. Mărfurile confiscate vor fi valorificate conform prevederilor legale, iar contravaloarea acestora va constitui venit la bugetul de stat. Atragem atenţia tuturor comercianţilor asupra necesităţii completării corecte a documentelor de însoţire a mărfurilor transportate, pentru evitarea confiscării acestora.”

Mai citeste si:  Atentat fără precedent la identitatea Aradului - Piața Avram Iancu

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *