News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Măștile înfloresc printre trandafiri în capitala parfumului francez Măștile înfloresc printre trandafiri în capitala parfumului francez
Please follow and like us:
Pin Share

Trandafirii din mai înfloresc în Grasse, locul de naștere al parfumurilor franceze, dar pe câmp, unii dintre cei care îi aleg se confruntă cu o problemă în acest an.

„Lucrul cu o mască și neputința de a mirosi,„ florile ”este destul de frustrantă”, recunoaște horticultorul Carole Biancalana. Proprietarul Domaine de Manon care lucrează cu casa de modă Dior, le-a spus lucrătorilor săi sezonieri că trebuie să poarte o mască din cauza riscului de coronavirus

Biancalana poate încă să prezinte o listă de adjective pentru a descrie mirosul „complex, multiplu și variat” al trandafirului centifoliei, o varietate fragilă care nici măcar nu poate sta de la sine într-o vază.

„Este undeva între miere, picant, fructat, este un parfum unic”, suspină ea.

După două luni de izolare, marcate de o tăcere răsunătoare ruptă doar de albinele zbuciumate, adunarea petalelor de trandafir a început în urmă cu peste o săptămână și continuă în funcție de vreme, sub precauții sanitare suplimentare.

„În mod normal, toată lumea apucă un smoc, ne ajutăm unii pe alții și parcurgem rândurile față unul cu celălalt, discutăm și este plăcut”, spune Biancalana.

În acest an, fiecare muncitor are un rând separat, începând cu ora 9:00 și oprindu-se înainte de 13:00, când soarele devine prea cald.

Temperatura trandafirului și chimia sunt criterii primordiale în procesul de adunare.

„Suntem„ contra-cronometru „. Trandafirul are molecule de miros care funcționează la anumite ore”, explică Vincent Rossi, care la 26 de ani este unul dintre cei mai tineri muncitori.

Biancalana adaugă că, de asemenea, trebuie să demonstreze „rapiditate, dexteritate și delicatețe: trebuie să smulgi fără să rupi mugurii care vor înflori în zilele următoare”. AFP

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *