News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât retragerea, la cerere, a autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Comerciale „AGRI CONS Broker de Asigurare” – S.R.L.

Decizia nr. 798/09.11.2011 privind retragerea, la cerere, a autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Comerciale „AGRI CONS Broker de Asigurare” – S.R.L. a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, Partea I.

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât sancţionarea Societăţii Comerciale Astral Broker de Asigurare – S.R.L. cu retragerea autorizaţiei de funcţionare.

Printre contravenţiile constatate care au dus la aplicarea acestei sancţiuni se numără:

  • societatea nu a deţinut poliţa de răspundere civilă profesională începând cu 2010;
  • nu a actualizat Registrul personalului propriu;
  • directorul executiv/administratorul societăţii nu a deţinut contract de muncă/mandat;
  • mai multe raportări şi situaţii financiare nu au fost transmise la CSA;
  • rapoartele transmise către CSA au fost semnate de un asociat, care nu are calitatea de persoană semnificativă aprobată de autoritatea de supraveghere;
  • nu a comunicat numele persoanei cu responsabilităţi în prevenirea şi combaterea spălării banilor şi a finanţării actelor de terorism;
  • nu a comunicat persoana cu atribuţii în aplicarea sancţiunilor internaţionale.

Decizia nr. 799/14.11.2011 privind sancţionarea Societăţii Comerciale Astral Broker de Asigurare – S.R.L. cu retragerea autorizaţiei de funcţionare a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, Partea I.

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât sancţionarea Societăţii Comerciale Intergrand Broker de Asigurare Reasigurare – S.R.L. cu retragerea autorizaţiei de funcţionare, precum şi retragerea aprobării acordate conducătorului executiv al societăţii.

Printre contravenţiile constatate care au dus la aplicarea acestor sancţiuni se numără:

  • societatea nu a actualizat „Jurnalul asistenţilor în brokeraj” în sensul radierii asistenţilor ca urmare a declanşării procedurii de faliment;
  • mai multe raportări nu au fost transmise la CSA în termenul legal sau chiar deloc;
  • nu a comunicat persoana desemnată cu responsabilităţi privind prevenirea şi combaterea spălării banilor şi respectării sancţiunilor internaţionale;
  • societatea  nu a transmis raportările privind taxa de funcţionare;
  • nu a desemnat o persoană cu atribuţii în aplicarea sancţiunilor internaţionale;
  • nu a transmis politici, proceduri şi mecanisme adecvate în materie de cunoaştere a clientului, de raportare, de păstrare a evidenţelor, de control intern, de evaluare şi gestioanare a riscurilor şi nu a comunicat persoana cu responsabilităţi în domeniul prevenirii şi combaterii spălării banilor şi respectării sancţiunilor internaţionale.

Decizia nr. 809/14.11.2011 privind sancţionarea cu retragerea aprobării conducătorului executiv al Societăţii Comerciale Intergrand Broker de Asigurare Reasigurare – S.R.L. şi Decizia nr. 810/14.11.2011 privind sancţionarea Societăţii Comerciale Intergrand Broker de Asigurare Reasigurare – S.R.L. cu retragerea autorizaţiei de funcţionare au fost transmise spre publicare în Monitorul Oficial, Partea I.

De asemenea, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât aprobarea cererii de încetare a activităţii şi retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Comerciale OK Consulting Broker de Asigurare S.A.

Decizia nr. 811/14.11.2011 privind aprobarea cererii de încetare a activităţii şi retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Comerciale OK Consulting Broker de Asigurare S.A. a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, Partea I.

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât sancţionarea Societăţii Comerciale BESTKLASS BROKER DE ASIGURARE S.R.L. cu interzicerea temporară a activităţii.

Printre contravenţiile constatate în urma controlului efectuat se numără:

  • societatea a transmis cu întârziere unele raportări periodice şi situaţii financiare;
  • nu a respectat prevederile unor decizii emise de CSA în 2009 şi 2010, nu a transmis dovada înscrierii la registrul comerţului a menţiunilor privind prelungirea mandatului administratorilor şi dovada radierii din obiectul de activitate a codului CAEN 6629;
  • a transmis cu întârziere procedurile şi mecanismele proprii în materie de cunoaştere a clientului, de raportare, de păstrare a evidenţelor, de control intern, de evaluare şi gestionare a riscurilor;
  • a transmis cu întârziere persoana desemnată cu responsabilităţi privind prevenirea şi combaterea spălării banilor şi a finanţării actelor de terorism;
  • nu a comunicat în timp util persoana cu responsabilităţi în aplicarea şi respectarea sancţiunilor internaţionale;
  • a transmis cu întârziere persoana responsabilă cu problemele de arhivă şi nu a avizat la timp “Nomenclatorul arhivistic”.

Decizia nr. 812/14.11.2011 privind sancţionarea Societăţii Comerciale BESTKLASS BROKER DE ASIGURARE S.R.L. cu interzicerea temporară a activităţii a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, Partea I.

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât suspendarea, la cerere, a desfăşurării activităţii Societăţii Comerciale „Asibrok Broker de Asigurare” – S.R.L.

Decizia nr. 817/15.11.2011 privind suspendarea, la cerere, a desfăşurării activităţii de broker de asigurare de către Societatea Comercială „Asibrok Broker de Asigurare” – S.R.L. a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, Partea I.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor subliniază faptul că măsurile dispuse în cazul societăţilor menţionate nu au implicații asupra contractelor de asigurare deja încheiate, acestea continuând să își producă efectele în condițiile stabilite la data semnării.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *