News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

gimnaste_csm

Rezultatele bune din ultimii ani ale gimnasticii artistice arădene au fost recompensate prin construcţia unei săli noi, dotată cu aparatură modernă. Micile sportive arădene vor avea ocazia acum să se pregătească în condiţii optime, iar asta se va întâmpla cel mai probabil de luna viitoare: „Sperăm şi ne dorim foarte mult ca din februarie să intrăm în noua sală din incinta stadionului Gloria. Deja au venit saltelele, săptămâna viitoare vor sosi şi aparatele, suntem nerăbdători să putem merge acolo şi să ne pregătim în cele mai bune condiţii. Aici vom putea face şi concursuri amicale. Până atunci, antrenamentele se desfăşoară, ca de obicei, la sala de jocuri şi la sala de aerobic din centru, unde avem paralele”, ne-a declarat antrenorul secţiei de gimnastică artistică, Ciprian Hegyi, care face echipă la CSM Arad cu Carina Franiov.

Principalele obiective: calificări individuale şi măcar o medalie la junioare III

În ceea ce priveşte calendarul competiţional, primele întreceri vor avea loc în primăvară: „Încă nu ştim exact programul competiţional, dar în principiu primul concurs e Campionatul Naţional Şcolar, undeva în martie, iar în luna mai avem prima competiţie oficială importantă, Campionatul Naţional de copii. De asemenea, în iunie ar trebui să aibă loc calificările la junioare III, pentru finalele din toamnă”, mai spune Ciprian Hegyi. Performerele anului trecut, Anamaria Rugină şi Iulia Berar (foto) sunt gimnastele de la care aşteptările sunt mari şi în 2014:

Rugină şi Berar sunt în lotul de perspectivă al României

Rugină, Berar şi Lefter trec în acest an la junioare III, mai exact 11 ani. Primele două sunt în lotul de perspectivă al României, dacă vor confirma în acest an vor putea fi selectate în lotul de junioare, până atunci se pregătesc aici. Principalele obiective din acest an sunt calificări la finalele individuale de junioare III din toamnă, unde ne propunem şi 1-2 medalii, iar de la cele mici, de 9 ani, ne aşteptăm la participări şi clasări în primele 10 locuri”, mai spune antrenorul CSM-ului.

O nouă generaţie debutează competiţional

Ciprian Hegyi anunţă şi debutul competiţional al unei noi generaţii de perspectivă a gimnasticii artistice arădene: „Avem şi fetiţe noi, care vor avea în acest an primul lor concurs. Le avem de mult timp în pregătire dar în gimnastică nu au concursuri până la 9 ani, trei au această vârstă, iar alte trei au 7 ani, plus că mai avem două grupe de începătoare, care au 5-6 ani.” (sportularadean.ro)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *