News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Mihai Fifor: ”PNL încalcă mai multe principii democratice, încercând să impună alegeri în două tururi la primari” Mihai Fifor: ”PNL încalcă mai multe principii democratice, încercând să impună alegeri în două tururi la primari”
Please follow and like us:
Pin Share

Senatorul PSD de Arad Mihai Fifor consideră că iniţiativa PNL de modificare a legislației electorale cu mai puțin de 1 an înainte de alegeri, nu este altceva decât o tentativă explicită a partidului aflat la putere de a-şi asigura un avantaj electoral. Asemenea demersuri brutale de modificarea a legislației electorale prin proceduri de urgență, fără dezbatere cu celelalte partide, sunt de altfel aspru criticate şi de Comisia de la Veneţia.

„Comisia de la Veneția care a fost invocată în numeroase rânduri de către PNL pentru a-și susține atacurile anti-PSD stipulează foarte clar, în „Codul bunelor practici în materie electorală”, că modificările structurale privind sistemul electoral nu ar trebui să se opereze cu mai puțin de un an înainte de alegeri. Mai mult decât atât, Comisia de la Veneția atrage atenția că modificarea structurală a legislației electorale cu mai puțin de un an înainte de alegeri, chiar dacă ar fi făcută cu bună credință, va fi inevitabil influențată de interesele electorale ale celor care se află la putere în momentul respectiv. Ori exact acest lucru încearcă să facă liberalii în acest moment prin încercarea de forţare a legislaţiei pentru alegeri în două tururi de scrutin. Sigur că dacă PNL va continua în aceeaşi cheie, solicitând o sesiune extraordinară pe acest subiect, vom depune, împreună cu UDMR, o moţiune de cenzură, pentru a pune capăt acestor proceduri profund antidemocratice.”, precizează senatorul PSD de Arad Mihai Fifor.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *