News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Mii de oameni stau în frig pentru un cod portocaliu. Așteptăm pe cel roșu! Mii de oameni stau în frig pentru un cod portocaliu. Așteptăm pe cel roșu!
Please follow and like us:
Pin Share

Astăzi, în jurul orei  15,00 a fost anunțat un cod portocaliu de vânt și vreme rea pentru județele Arad și Timiș, de la ANM.

Au fost anunțate intensificări ale vântului de până la 90 de km/h și evident a devenit o stare de urgență. După viscolul care a străbătut județul, fără pagube materiale, au apărut primele probleme, evident de la ENEL, o rețea mult blamată de premier dar uitată pe timp de vreme călduroasă.

Efectele pentru un vânticel sunt devastatoare, orașul Ineu este parțial fără curent, Vinga și satele Mailat și Mănăștur, comuna Iratoș, sat Variau Mare, sat Turnu, comuna Fîntânele, parțial, și sat Tisa Nouă, Țipar, Sintea Mare, Mișca, Chișineu Criș, Almaș, Secusigiu, Sînpetru German, Satu Mare și Dieci. Toate aceste orașe, comune și sate cu promisiunea de reconectare la ora 22,30. Pentru comuna Zădăreni a fost stabilit ca și termen ora 12, mâine, iar Vladimirescu, Dorobanți și Sîntana au o promisiune de ora 24. Din partea instituțiilor statului doar tăcere, Prefectura Aradului nu lucrează duminica!

Este început de iarnă, majoritatea locuitorilor se încălzesc cu termotecă pe gaz, mulți au și alte aparate pe curent, deci, cum reușim să rezolvăm marile lacune generate de transformatoarele de mii de ani ale ENEL-ului? Premierul Mihai Tudose avea o cărămidă ce și-o dădea în piept dar a pierdut-o de la ultima furtună.

Vine iarna!

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *