News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

PDL Arad a arătat din nou că nu este capabil să spună NU aberațiilor gândite de președintele Băsescu, nici măcar atunci când este vorba despre desființarea județului Arad! Așa cum nu au fost în stare să spună NU atunci când s-au tăiat pensiile și salariile, când s-a majorat TVA, când au fost desființate școli și spitale, când s-a guvernat fără măsuri concrete pentru sprijinirea economiei!

PDL Arad a încercat să manipuleze opinia publică, răspunzând inițial pozitiv la invitația USL la o dezbatere pe marginea convocării unui referendum în care arădenii să fie întrebați dacă vor sau nu să se desființeze județul Arad. În realitate, așa cum PSD a anticipat, PDL Arad a încercat să găsească scuze și motive pentru a evita dezbaterea. Refuzul de a convoca referendumul – despre asta este vorba, nu despre dezbatere – a fost mascat de tot felul de minciuni și aberații.

Astfel, președintele PDL Arad Gheorghe Seculici s-a arătat deranjat de faptul că USL a sugerat că inițiativa desființării județului Arad aparține PDL. USL a afirmat acest lucru pentru că este adevărat, așa cum știe toată lumea! Doar opoziția UDMR a făcut ca problema creării unor județe mari, prin desființarea unor județe ca Aradul, să fie amânată! O altă aberație este legată de faptul că USL a transmis puncte de vedere mass-media, înainte de a da un răspuns PDL. În realitate, PSD împreună cu colegii din USL a prezentat presei toate demersurile pentru organizarea referendumului, inclusiv invitația la care PDL a răspuns inițial. „Noi nu facem înțelegeri netransparente cu PDL. Discuțiile limitate la strictul necesar cu acest partid vor fi făcute cu participarea și informarea mass-media‟ a spus Dorel Căprar, președintele PSD Arad. Toate acestea demonstrează că declarațiile lui Gheorghe Seculici din timpul ședinței Consiliului Județean în care consilierii PDL au votat împotriva referendumului, potrivit cărora PDL este dispus să dicute cu partidele politice despre organizarea comună a unei consultări publice, au fost simple minciuni. Scopul lor este acela de a nu arăta opiniei publice că PDL acceptă desființarea județului Arad!

„PDL Arad este un grup de interese pentru care nu există limite, nici măcar atunci când este vorba despre desființare județului Arad și despre afectarea gravă a intereselor tuturor celor care locuiesc în județul Arad. De altfel, așa cum am semnalat de mai multe ori, PDL încearcă să facă deja un prim pas spre desființare județelor, prin comasarea instituțiilor deconcentrate și mutarea conducerii acestora la Timișoara, fapt ce va da o gravă lovitură intereselor arădenilor. Am văzut că într-un interviu de săptămâna aceasta președintele Băsescu i-a urecheat pe cei din PDL care nu vor o structură cu opt județe. Imediat, cei din PDL Arad au spus că nu mai participă la dezbaterea pentru referendum. Probabil, se tem că dacă se opun, vor fi vânați de DNA și alte astfel de instituții! În plus, consider că este un nou moment în care Gheorghe Falcă și Nicolae Ioțcu nu l-au lăsat pe președintele Gheorghe Seculici să facă ceea ce a spus că vrea să facă. PSD Arad, alături de colegii din USL, va lupta în continuare împotriva desființării județului Arad. Considerăm că este nevoie de o campanie puternică de informare a opiniei publice, astfel încât arădenii să fie pregătiți să spună NU desființării județului Arad la momentul oportun‟ a spus Dorel Căprar, președintele PSD Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *