News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Directorul General al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), dl. Florin Marius FAUR, s-a întâlnit joi 07 iulie 2011, la sediul instituţiei, cu dl. Vasile Bumacov, Ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare din Republica Moldova.

Din partea agenţiei au mai participat la această întâlnire reprezentanţi în domeniile IT, măsuri de piaţă, proceduri plăţi pe suprafaţă, metodologie, relaţii instituţionale şi comunicare.

Principala tema abordată a fost aplicaţia de identificare online a parcelei agricole „IPA Online”. S-a discutat astfel posibilitatea folosirii şi în Republica Moldova a acestei aplicaţii în procesul de acordare a subvenţiilor.

În cadrul întâlnirii au mai fost abordate aspecte privind rolul APIA, schemele de sprijin gestionate de aceasta, beneficiarii plăţilor pe suprafaţă, plăţile efectuate, procentul de absorbţie al fondurilor, convenţiile de lucru cu băncile şi fondul de garantare a creditului agricol, precum şi sistemul de identificare a parcelelor agricole.

În finalul întâlnirii părţile şi-au exprimat acordul cu privire la necesitatea continuării schimbului de experienţă, prin întâlniri la nivel de experţi ai celor două instituţii, care să intermedieze furnizarea de informaţii de interes comun cu impact semnificativ asupra activităţilor profesionale derulate de acestea.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *