News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Ministrul Apărării Naţionale, Cornel Dobriţoiu, s-a aflat astăzi la Arad, unde a participat la plecarea pe teatru de operaţiuni din Afganistan a grupului de comandă românesc Zabul și a Batalionului 1 Manevră „Golden Lions”. Ministrul Dobriţoiu a ţinut să fie alături de colegii săi din USL care candidează la Arad: Mihai Calimente, Dorel Popa, Ioan Cristina şi Florin Galiş.

            Ministrul Apărării a dat o veste foarte bună arădenilor: „avem toată disponibilitatea să redăm Cetatea arădenilor. Primarul Falcă să respecte protocolul semnat!” El a infirmat astfel, din nou, ideea propagată de Gheoprghe Falcă, prin care acesta susţinea că ministerul a impus condiţii suplimentare Primăriei Arad pentru redarea Cetăţii pentru circuitul civil. Ministrul a făcut referiri şi la gradul retras primarului Falcă: „în această perioadă fierbinte electorală, primarul Aradul este supărat probabil că i-am retras gradele… Nu are pregătirea militară necesară şi i-am retras gradele. Avem toată deschiderea şi angajamentul de a retroceda acest vestigiu istoric oraşului, numai că noi nu ne putem muta oamenii în corturi. Să ne aşezăm la masă, să luăm protocolul articol cu articol şi să vedem dacă cifrele sunt sau nu asemănătoare. Am rugămintea ca armata să fie lăsată în pace în perioada de campanie electorală.” 

            Ministerul a făcut o solicitare către Curtea de Conturi pentru a se reanaliza modul cum au fost tăiate pensiile militarilor. Există suspiciuni că legea nu ar fi fost aplicată corect deoarece „deşi s-a spus că se vor reduce pensiile cu doar 15%, mai mult decât procentul la care se aştepta atunci Comandantul General al Armatei, în realitate au fost şi cazuri de diminuare cu 75% a pensiei”. 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *