News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

adi tolea1

Adrian Ţolea, secretarul general al PDL Arad acuză limbajul dublu al USL, care în mass-media are o poziţie, iar în fapte cu totul alta.  „Guvernul Ponta a promovat un buget de austeritate, cu foarte puţini bani la capitolul investiţii, cu 26% mai mic decât cel din 2012 şi, pe cale de consecinţă, multe investiţii în derulare sau care ar fi trebuit derulate au fost tăiate de la finanţare. În judeţul Arad, spre exemplu, a fost tăiată finanţarea la pasajele rutiere, iar reabilitarea celor 307 kilometri de drumuri şi străzi, finanţată prin PNDI este în aer”, a afirmat Adrian Ţolea.

Guvernul a motivat reducerea finanţărilor pentru investiţiile în derulare  prin faptul că au fost deschise mult prea multe lucrări şi că trebuie creată o prioritizare a acestora.

În fapt, însă, Guvernul Ponta deschide noi investiţii şi le abandonează pe cele în derulare, care sunt prioritare pentru cetăţeni şi ar trebui finalizate urgent. „În Arad, ca un exemplu concret, prin programul guvernamental HG 577 s-au deschis patru noi obiective de investiţii, în comunele Târnova, Craiva, Seleuş şi Zerind, în timp ce alte proiecte, derulate în cursul anilor prin acelaşi program guvernamental, au fost abandonate”, a mai afirmat Adrian Ţolea.

Mai mult, aceste şantiere sunt supra finanţate. La Târnova, de exemplu, s-au alocat pentru 2013, prin programul amintit, circa 2 milioane de euro, pentru drumuri, în timp ce acelaşi Guvern Ponta a alocat întregului judeţ, pentru drumurile judeţene şi comunale, 2,5 milioane de euro. „Deloc întâmplător, trei din patru comune au primari liberali, iar aceste sume re prezintă «cadouri» din partea ministrului liberal Eduard Helvig”, a completat Adrian Ţolea, secretarul general al PDL.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *