News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Reprezentanţi ai Prefecturii Arad, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au fost prezenţi  joi, 17 mai, într-unul din centrele comerciale din municipiul nostru pentru a promova campania de informare şi conştientizare „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”. În cadrul acestei acţiuni, 12 reprezentanţi ai structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor au împărţit pliante în care cetăţenii sunt informaţi asupra sancţiunilor legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei electorale. Astfel, 8.000 de pliante şi 1.800 de afişe vor fi distribuite în perioada următoare în judeţul Arad pentru prevenirea mitei electorale şi a votului multiplu.

Potrivit Legii 67/2004, art.109, alin.1- Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anu­mită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al Consiliului Judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători constituie infracţiuni şi se pedep­sesc cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. Pedeapsa prevăzută la alin. (1) se aplică şi persoanei care votează fără a avea drept de vot ori alegătorului care votează de mai multe ori în ziua alegerilor. Tentativa se pedepseşte. Cetăţenii care sesisează astfel de situaţii le pot semnala la 112.

Campaniade informare în rândul arădenilor va continua la sfârşitul acestei  săptămâni şi în pieţe, precum şi în alte zone aglomerate din municipiu şi judeţ.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *