News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share


Potrivit Ordinului nr. 2.351 din 29 iunie 2011 publicat în M.O. nr. 464 din 1 iulie 2011 se modifică procedura de plată a impozitului pe veniturile din salarii pentru sediile secundare ale agenţilor economici după cum urmează:

1. Începând cu data de 1 iulie a.c. impozitul pe venitul din salarii datorat de sediile secundare se virează în contul 20.47.01.01 «Venituri ale bugetului de stat – sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire», deschis pe codul de identificare fiscală al sediilor secundare la unitatea Trezoreriei Statului la care este arondat contribuabilul care le-a înfiinţat. Concret, este vorba de sumele cuprinse în declaraţia unică 112 la litera f.
Atenţie: Virarea eronată a sumelor de către firma mamă conduce la perturbarea evidenţelor fiscale, întrucât agentul economic va figura cu datorii la sediul secundar şi cu plăţi suplimentare la societatea mamă.

2. Obligaţiile fiscale reprezentând impozitul pe venitul din salarii datorate şi neachitate la 1 iulie 2011, atât de sediul principal, cât şi de sediile secundare, vor fi achitate în contul unic 20.47.01.01 «Venituri ale bugetului de stat – sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire», deschis pe codul de identificare fiscală a contribuabilului care a înfiinţat sediile secundare, la unitatea Trezoreriei Statului la care acesta este arondat.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *