News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În M.O. nr. 79 din 31.01.2012 a fost publicată O.U.G nr. 1/2012 pentru suspendarea aplicării unor dispoziţii ale Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Actul normativ aduce o serie de precizări, precum:
1. Suspendarea, pe perioada 31.01.2012 – 01.01.2013 a prevederilor referitoare la calculul şi plata taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule datorată în cazul primei transcrieri a dreptului de proprietate în România a unui autovehicul rulat. Se înlătură astfel restricţiile la vânzarea autovehiculelor înmatriculate în România înainte de 01 ianuarie 2007;
2. Suspendarea implicită, pe aceeaşi perioadă, a prevederilor privind solicitarea de către contribuabil şi eliberarea de către administraţia finanţelor publice, a unei adeverinţe prin care se atestă restituirea/nerestituirea taxei de poluare/taxei speciale pentru un autovehicul înmatriculat după 1 ianuarie 2007 până la intrare în vigoare a Legii 9/2012. Aşadar, în cazul în care se solicită prima transcriere a dreptului de proprietate în România pentru un autovehicul înmatriculat după 1 ianuarie 2007, cumpărătorul nu mai trebuie să solicite niciun document de la Fisc, ci doar să demareze procedurile de transcriere ca şi până acum.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *