News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

În M.O. nr. 79 din 31.01.2012 a fost publicată O.U.G nr. 1/2012 pentru suspendarea aplicării unor dispoziţii ale Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Actul normativ aduce o serie de precizări, precum:
1. Suspendarea, pe perioada 31.01.2012 – 01.01.2013 a prevederilor referitoare la calculul şi plata taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule datorată în cazul primei transcrieri a dreptului de proprietate în România a unui autovehicul rulat. Se înlătură astfel restricţiile la vânzarea autovehiculelor înmatriculate în România înainte de 01 ianuarie 2007;
2. Suspendarea implicită, pe aceeaşi perioadă, a prevederilor privind solicitarea de către contribuabil şi eliberarea de către administraţia finanţelor publice, a unei adeverinţe prin care se atestă restituirea/nerestituirea taxei de poluare/taxei speciale pentru un autovehicul înmatriculat după 1 ianuarie 2007 până la intrare în vigoare a Legii 9/2012. Aşadar, în cazul în care se solicită prima transcriere a dreptului de proprietate în România pentru un autovehicul înmatriculat după 1 ianuarie 2007, cumpărătorul nu mai trebuie să solicite niciun document de la Fisc, ci doar să demareze procedurile de transcriere ca şi până acum.

Mai citeste si:  Un an de la infiintarea ludotecii

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.