News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

cipri luca birou

Demnitarul arădean apreciază că noua legislație în domeniu se încadrează perfect în așa-zisa strategie guvernamentală de creare a haosului în toate structurile statului. “Aberațiile din noua lege a asistenței sociale continuă șirul început la ministerele educației, respectiv sănătății, toate gândite parcă în detaliu pentru a distruge orice formă de sprijin pentru populație și în același timp de a șterge orice urmă de profesionalism la nivel instituțional. Mă refer în special la înființarea, din luna ianuarie, a Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, unde două organisme subordonate până acum ierarhic au fost acum comasate. Unificarea presupune un haos de nedescris în care nimeni nu mai știe ce are de făcut”.

Prin această măsură haotică, persoanele  abilitate până acum să verifice legalitatea actelor de acordare a ajutoarelor sociale au ajuns acum la același nivel cu cei pe care, până acum, îi supervizau. Dacă până acum, Inspecția Socială se subordona direct ministerului de resort, prin acestă unificare, angajații acestei structuri se află sub coordonarea celor pe care până acum îi verificau. “Nu mai știe stânga ce face dreapta!”, apreciază deputatul Ciprian Luca.

“Urmăresc cu stupoare declarațiile doamnei ministru care își permite să spună că guvernările de stânga au încurajat risipa și lenea, în timp ce noua lege a dânsei este o măsură dreaptă și benefică pentru România. Și, cu un tupeu dus la extrem, doamna ministru spunea că efectele “benefice” se văd deja în piața muncii. Cum își poate permite cineva, cu atât mai mult cu cât este unul dintre vinovații dramelor atâtor familii de români, să vorbească despre efecte pozitive. Așa descrie un înalt demnitar situația disperată în care au ajuns milioane de români care, din cauza deciziilor PDL, au rămas fără venituri, au rămas fără medicamente, fără locuințe și au ajuns să își strige disperarea în stradă? Despre aceste efecte “pozitive” își permite să vorbească?”, a conchis Ciprian Luca.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *