News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Eveniment Oncompass

Oncompass, cel mai avansat  sistem informațional la nivel mondial, de identificare a celei mai eficiente terapii personalizate țintite bazate pe identificarea mutațiilor genetice care au determinat apariția și evoluția cancerului, a fost lansat ieri și în România, în cadrul unui eveniment special de presă.

Cu acest prilej au vorbit despre importanţa sistemului informaţional genetic molecular Oncompass pentru bolnavii de cancer: cercetătorul ungar Dr. Istvan Peták, unul dintre pionierii mondiali ai diagnosticului molecular, Răzvan Vulcănescu – Secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii Publice, Cezar Irimia – preşedinte Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de cancer din România, precum si unii dintre cei mai reputaţi specialişti oncologi din România: Conf. Dr. Dana Stănculeanu, Prof. Tudor Ciuleanu, Dr. Constantin Volovăţ, Dr. Florin Băcanu, Dr. Mihai Ciochiaru, Dr. Şerban Negru, Dr. Marius Geantă, evenimentul fiind moderat de jurnalista Liana Stanciu.

Diagnosticul complex obținut prin efectuarea testelor moleculare Oncompass crește semnificativ șansele de stopare a evoluției tumorii şi oferă, prin analiza simultană a unui mare număr de gene, o preţioasă economie de timp pentru bolnavul de cancer. Un alt avantaj major al testului Oncompass este faptul că mostra de ţesut serveşte la examinarea mai multor gene simultan.

Cu ajutorul acestui test inovator, pacienţii cu cancer pot obţine informaţii referitoare la posibilităţile de tratament țintite disponibile la nivel mondial, personalizate tipului de tumoră de care fiecare suferă. Tratamentul potenţial poate fi un medicament aflat deja pe piaţă sau aflat chiar în faza de cercetare clinică.

Elaborat de compania KPS Biotechnology Ltd, cel mai complex centru de diagnostic și informare moleculară din Europa, Oncompass revoluţionează şansele de detectare a mutaţiilor genetice care sunt implicate în apariția și evoluția ulterioară a cancerului, determinând cele mai eficiente opţiuni terapeutice.

Pe baza testului Oncompass, medicul oncolog poate ghida tratamentul fiecărui pacient în parte, alegând cea mai potrivită terapie, atât din cadrul medicamentelor existente pe piață, cât și din cadrul celor aflate în curs de înregistrare în diverse studii clinice în Europa și în alte regiuni ale globului; KPS intermediază ulterior includerea acestor pacienți în aceste studii. KPS utilizează  o bază de date actualizată în permanenţă, referitoare la testele clinice.

Informaţii detaliate despre etapele efectuării testului, elementele de testare și beneficiile Oncompass, sunt disponibile în limba română pe site-ul www.oncompass.ro, unde există și detalii de contact al unui Info Line permanent. Reprezentanţii Oncompass propun pacientului un medic-partener specialist în oncologia moleculară, sau iau legătura cu medicul curant al pacientului. De asemenea, site-ul oferă serviciul Patient Assistance – asistenţă pentru pacienţi, unde KPS ia legătura cu site-urile de studii clinice în vederea verificării criteriilor de eligibilitate pentru includerea pacientului în studiu, pune la dispoziția medicului și pacientului cele mai bune alternative de studiu clinic și organizează călătoria pacientului la site-ul ales, în vederea participării la Prima Consultație.

Oncompass detectează și analizează 58 de gene, cele mai relevante din punct de vedere clinic și pentru care există corespondență la nivel de terapii țintite, dintr-un total de 138 de gene driver care sunt detectabile la ora actuală și care intervin în apariția și evoluția ulterioară a cancerului. Diagnosticul molecular rezultat în urma acestei analize este integrat ulterior într-un sistem informațional complex și unic în lume, și determină opțiunile terapeutice cele mai eficiente pentru fiecare pacient în parte. Laboratorul de diagnostic KPS şi laboratoarele partenere sunt acreditate de expertize internaţionale pentru asigurarea calităţii.

Peste 30 de medicamente țintite pot fi recomandate de medicii specialiști oncologi pacienților care suferă de cancer șd peste 200 de molecule noi fac obiectul studiilor clinice pentru a fi înregistrate în viitor. Pe baza Oncompass, medicii specialiști oncologi din România vor avea posibilitatea de a integra diagnosticul molecular și terapia țintită într-o strategie personalizată fiecărui pacient.

OnCompass este disponibil în România prin Torus Pharma, furnizor de servicii pentru companii farmaceutice și pentru companii specializate în echipamente și dispozitive medicale.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *