News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Comisariatul Judetean pentru Protectia  Consumatorilor Arad   a finalizat  o  actiune tematica de control privind securitatea îmbrăcămintei pentru copii (cerinţe pentru cordoane şi cordoane glisante utilizate la îmbrăcămintea copiilor, inclusiv costume tematice pentru deghizare (carnaval) şi echipamente pentru schi, pentru vârste de până la 14 ani).

Au fost verificati 37 de  operatori economici , fiind constatate urmatoarele deficiente :

–         articole de imbracaminte pentru  copii comercializate fara a fi insotite  de elemente de identificare , caracterizare si/sau instructiuni de intretinere  redactate in limba romana ;

–          nementionarea compozitiei fibroase pe etichetele produselor controlate ;

–         articole de imbracaminte pentru  copii comercializate fara a fi insotite  de informatii  referitoare la instructiunile  de intretinere ;

–         neafisarea preturilor intr-o forma neechivoca  , usor de citit , neafisarea   orarului de functionare .

Au fost prelevate probe pentru verificarea compozitiei fibroase declarate iar in urma analizelor de laborator  unele probe s-au dovedit a fi necorespunzatoare ( de ex.  procentul de bumbac determinat era mult mai mic decat cel declarat pe eticheta ) .

Pentru nerespectarea prevederilor legale in domeniul protectiei consumatorilor la comercializarea  articolelor de  îmbrăcăminte pentru copii au fost aplicate 28 de sanctiuni contraventionale in suma de 56.200 lei  .

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *