News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Opt persoane străine care intenţionau să iasă ilegal din ţară au fost descoperite ascunse în diverse mijloace de transport. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad, în Vama Vărşand au fost reţinute patru persoane care se aflau ascunse pe axa de la remorca unui automărfar, încercând în acest fel să evite controlul de frontieră.
„În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean grec ce conducea un automarfar care transporta conform documentelor de însoţire ţevi metalice din Grecia în Germania. La controlul specific efectuat asupra autovehiculului s-au descoperit patru persoane ascunse sub rermorca automarfarului între lada cu scule şi şasiu. În urma cercetărilor efectuate a rezultat că cei patru bărbaţi ascunşi sub automarfar sunt cetăţeni de origine irakiană care inteţionau să se sustragă controlului de frontieră, în vederea deplasării în Germania. Totodată şoferul mijlocului de transport a declarat că nu avea conoştinţă de prezenţa acestora sub remorca automarfarului”, se arată într-un comunicat de presă remis de IJPF Arad.
Cei patru irakieni au declarat că au recurs la această metodă deoarece nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen. Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea identificării persoanelor implicate în cauză, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Alte patru persoane au fost reţinute de poliţiştii de frontieră de la punctul de trecere Curtici. Este vorba despre patru bărbaţi din Sri Lanka şi Egipt, cu vârste cuprinse între 28 şi 45 de ani, care se aflau ascunşi sub bangheta dintr-un compartiment cuşetă al unui tren internaţional, încercând în acest fel să evite controlul de frontieră. Aceştia doreau să ajungă în Austria şi au recurs la această metodă deoarece nu deţineau viză pentru Spaţiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi a cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor cei patru vor fi prezentaţi procurorului, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *