News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

PADURILE DIN ROMANIA MERG LA EXPORT:  AM PIERDUT 300.000 DE HECTARE, IN ULTIMII 10 ANI PADURILE DIN ROMANIA MERG LA EXPORT:  AM PIERDUT 300.000 DE HECTARE, IN ULTIMII 10 ANI
Please follow and like us:
Pin Share

Pădurile din România merg la export. Cam 300.000 de hectare am pierdut, în ultimii 10 ani, în urma defrişărilor.

În timp ce munţii noştri rămân goi, marile companii de exploatare a lemnului se îmbogăţesc.
O anchetă a unei agenţii de mediu din Statele Unite a dezvăluit realitatea.
Doi ani, membrii agenţiei au monitorizat defrişările din ţara noastră şi au constatat că jumătate din lemnul care este exploatat e tăiat ilegal. Vânzătorii îşi acoperă marfa cu documente falsificate, iar cei care o cumpără şi o exploatează închid ochii.
Imaginile dezolante nu mai miră pe nimeni. De ani de zile, munţii României sunt dezgoliţi de tăietorii de lemn. Hectare întregi de păduri dispar sub lamele drujbelor.
Tăierile masive sunt monitorizate de membrii unei agenţii de mediu din Statele Unite. În urma unei anchete, ei ar fi descoperit că mai bine de jumătate din lemnul tăiat ajunge la porţile unei companii austriece.
Potrivit anchetei, reprezentanţii companiei sunt la curent cu ilegalităţile. Mai mult chiar, sunt şi dispuşi să cumpere lemnul tăiat ilegal, spun activiştii care le-au urmărit activitatea timp de doi ani.
Plata pentru lemnul tăiat ilegal s-ar face sub forma unui bonus. Reprezentanţii companiei susţin însă că nu încalcă legea.
În urma anchetei, Ministerului Mediului a făcut un control la compania austriacă şi la furnizorii acesteia.
În ultimii 10 ani, România a pierdut peste 300.000 de hectare de pădure în urma defrişărilor masive.
Sursa: antena3.ro

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *