News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

PAGUBITII ASTRA, PRELUATI DE FONDUL DE GARANTARE A ASIGURATILOR PAGUBITII ASTRA, PRELUATI DE FONDUL DE GARANTARE A ASIGURATILOR
Please follow and like us:
Pin Share

Dosarele pagubitilor si ale celor care au incheiat o asigurare auto obligatorie (RCA) sau facultativa (CASCO) la compania Astra, intrata recent in faliment, au fost preluate de catre Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA). Aceasta deoarece nu s-a gasit nicio firma de asigurari care sa se incumete la o astfel de actiune in care ar avea pierderi sigure, relatează National.

FGA a anuntat ca a incheiat procesul de transfer al dosarelor de dauna, al contractelor de asigurare si a bazelor de date de la Societatea de Asigurare-Reasigurare Astra SA. Astfel, FGA a preluat, din 1 octombrie 2015, un numar de 57.210 de dosare de dauna, inclusiv dosare de rascumparare, precum si 2.046.604 de contracte de asigurare in vigoare, dupa cum urmeaza:

–         Romania – polite : 1.826.483, dosare de dauna: 51.566;

–         Germania – polite: 6.128, dosare de dauna: 193;

–         Slovacia – polite: 22.752, dosare de dauna: 642;

–         Ungaria – polite:191.241, dosare de dauna: 4.809.

Dupa verificarea prealabila a documentelor, FGA va publica in perioada urmatoare, pe pagina oficiala de web (http://www.fgaromania.ro),  lista tuturor potentialilor creditori de asigurari. In aceste conditii, cei care au dosare de dauna sau cei care au incheiat o polita RCA la Astra pot afla ce demersuri au de facut si catre cine sa se indrepte pentru recuperarea pagubelor.

Noi dosare de daune

In vederea instrumentarii eficiente a dosarelor de dauna, FGA a angajat deja 15 inspectori evaluatori. Prin intermediul a 12 puncte de constatare, acestia vor acoperi urmatoarele judete si zonele limitrofe acestora: Iasi, Cluj, Constanta, Timis, Prahova, Covasna, Dolj, Brasov, Vrancea, precum si municipiul Bucuresti. Pana in prezent, FGA a primit 2.100 cereri de deschidere de dosare de dauna, dintre care 367 au fost deja procesate, iar alte 855 de dosare sunt in faza de finalizare. Autoritatile din domeniul asigurarilor au tinut sa precizeze ca, in prezent, atat Fondul de Garantare a Asiguratilor, cat si Autoritatea de Supraveghere Financiara sunt in contact permanent cu institutiile similare din Ungaria, Slovacia si Germania, in vederea identificarii si solutionarii problemelor cu care se confrunta.

Sursa: stiripesurse.ro

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *