News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

BASCHET. Kara Trutnov – BC ICIM Arad 82-76 în finala Ligii Central Europene. Oficialii de la BC ICIM au încercat prin toate mijloacele să câştige trofeul Ligii Centrale Europene, însă baschetul i-a pedepsit.

Liga Europei Centrale, o competiţie nerecunoscută oficial de FIBA (după cum a declarat recent şi fosta mare jucătoare a Aradului, Diana Ciupe-Pop, acum legitimată la Wasserburg), întrecere pe care adversarele au tratat-o, de regulă, cu rezerve şi junioare, a devenit principalul obiectiv al oficialilor de la BC ICIM, care în absenţa unei strategii şi a reînvierii baschetului la Târgovişte, s-au văzut în imposibilitatea de a câştiga vreun trofeu pe plan naţional. Astfel, fără mutări spectaculoase în această iarnă, cuplul Dan Moraru (preşedinte – antrenor) şi Marcel Urban (manager) a găsit de cuviinţă să fenteze sportul, realizând în „interes naţional” o mişcare lipsită de fair-play: transferul de la CSM Târgovişte a două jucătoare de certă valoare, americanca Givens şi Cristina Ciocan, care să joace la ICIM doar în turneul final de la Wasserburg, iar apoi să se reîntoarcă, prin extra-transfer, la Târgovişte. După ce le-a ieşit „pasienţa” în semifinala cu CSM Satu Mare (scor 72-62), meci în care cele două „straniere” au marcat 35 de puncte şi au reuşit 22 de recuperări, ultimul act din Germania le-a dat o palmă morală celor care au condus „selecţionata”, echipa din oraşul nostru cedând cu 76-82 în finala cu Kara Trutnov (Cehia). Din păcate, sportul nu i-a pedepsit doar pe oficialii arădeni, ci şi pe jucătoarele aflate sub culoriile Aradului, care s-au văzut, printre altele, cu schemele date peste cap de mutările (ne)inspirate ale cuplului Urban – Moraru. În concluzie, după absenţa din finala Cupei României, BC ICIM a mai ratat un trofeu al acestui sezon, iar în campionat lucrurile nu se văd prea roz de pe poziţia a patra. Referitor la campionat, ICIM va juca mâine (ora 18.30) restanţa de la Târgovişte, una în care, conform înţelegerii, Givens şi Ciocan, vor întoarce armele.

În finala mică a Turneului Final Four, jucată tot duminică, formaţia CSM Satu Marea a învins echipa gazdă, TSV Wasserburg, după prelungiri, scor 87-86 (46-37, 72-72), cucerind medalia de bronz. În semifinalele de sâmbătă, ICIM Arad a eliminat formaţia CSM Satu Mare, scor 72-62 (33-35), iar Kara Trutnov (Cehia) a trecut de formaţia TSV Wasserburg, cu 84-61 (39-39).

Din 2008, de când a fost fondată Liga Europei Centrale, câştigătoarele sunt Slavia Banska Bystrica (Slovacia, 2008), UKF Nitra (Slovacia, 2009), Kara Trutnov (Cehia, 2010) şi ICIM Arad (2011). (sportbonus.info)

Givens în „5”-ul turneului

Americanca Chrissy Givens, care în acest sezon apără culorile cluburilor din Arad şi Târgovişte, a fost aleasă în cinciul Final Four-ului de la Târgovişte. Alături de cea mai bună jucătoare a Diviziei A, au mai fost alese: Brittainey Raven (Wasserburg), Darina Misurova (Trutnov), Claudia Pop (Satu Mare) şi Iva Komzikova (Trutnov). Trofeul Most Valuable Player (MVP) la primit Darina Misurova (Trutnov).

Mai citeste si:  Florin Tripa: ”CJA a încercat dezmembrarea comunei Moneasa pentru a pune mâna pe stațiune”

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *