News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Părintele Constantin Necula a conferenţiat la Lipova Părintele Constantin Necula a conferenţiat la Lipova
Please follow and like us:
Pin Share

Luni, 28 octombrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în Sala de evenimente din Băile Lipova, a avut loc conferinţa cu titlul ,,Cum mai este posibilă credinţa astăzi!?”, susţinută de către Părintele Profesor Constantin Necula de la Facultatea de Teologie din Sibiu.

Sala s-a dovedit a fi neîncăpătoare, sute de oameni din toată eparhia, de toate vârstele, au venit să îl asculte pe unul dintre cei mai iubiți preoți ortodocși din România.

Prezentarea părintelui profesor în fața celor prezenţi la acest eveniment de suflet, a fost făcută de Părintele Iustin Popovici, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului.

După aceasta, Părintele Constantin Necula a susținut prelegerea pregătită,  abordând teme cu temei scripturistic şi patristic, diverse din viața pastorală și istorică a Bisericii, problemele lumii contemporane și în special a tinerilor.

În cea de-a doua parte a întâlnirii Părintele Constantin Necula a răspuns la numeroasele întrebări venite din partea publicului.

La final, părintele consilier i-a mulțumit Părintelui profesor în numele ierarhilor locului, a preoţilor, a oficialităților și a credincioșilor prezenți, precum şi tuturor organizatorilor implicaţi în desfăşurarea acestui eveniment de suflet.

Evenimentul a fost organizat de Parohia Ortodoxă Română Lipova în colaborare cu Arhiepiscopia Aradului.

***

Părintele Constantin Necula este Doctor în Teologie și conferenţiar universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Este autor de cărți de predici, de studii și articole de specialitate, dar și de cărți pentru copii și tineret. A participat la numeroase conferințe în țară și în străinătate, precum și la emisiuni de radio și de televiziune.

În Arhiepiscopia Aradului Părintele Constantin Necula a conferențiat de nenumărate ori.

Andrei Dimitriu

Masterand

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *