News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

PE CATI DINTRE PRIETENII TAI PE FACEBOOK TE POTI BAZA? UN REZULTAT AL CERCETATORILOR SPULBERA UNUL DINTRE MARILE MITURI PE CATI DINTRE PRIETENII TAI PE FACEBOOK TE POTI BAZA? UN REZULTAT AL CERCETATORILOR SPULBERA UNUL DINTRE MARILE MITURI
Please follow and like us:
Pin Share

În medie, fiecare utilizator de Facebook are 150 de prieteni.

Cercetătorii din cadrul Universităţii din Oxford spun că ideea conform căreia utilizatorii site-urilor de socializare au în lista lor de prieteni câteva mii de persoane este total fals. Din contră, se pare că pe fiecare cont de Facebook există, în medie, o listă cu circa 150 de prieteni. Mai mult decât atât, oamenii de ştiinţă britanici susţin că în viaţa reală nu putem avea mai mult de 4 prieteni pe care ne putem baza la nevoie.

Cercetătorul Robin Dunbar, unul dintre cei mai cunoscuţi biologi din Marea Britanie, a studiat rezultatele a două sondaje realizate pe un număr de 3500 de persoane. Rezultatele au arătat că subiecţii din primul grup chestionat aveau, în medie, 155 de prieteni în lista de Facebook, pe când cei din grupul secund aveau, în medie, 183 de prieteni. Totodată, s-a arătat faptul că femeile şi persoanele tinere sunt mai sociabile decât celelalte categorii de subiecţi.

Întrebaţi câţi dintre prietenii virtuali le-au fost alăturit la nevoie, cei intervievaţi au răspuns că nu mai mult de 4 persoane. În ceea ce priveşte utilizatorii din listă cu care subieţii menţineau o legătură amicală, numărul a crescut la 15. Pe de altă parte, doar 15% dintre cei intervievaţi aveau mai mult de 300 de „prieteni” pe Facebook.

„Faptul că respondenţii care aveau un număr foarte mare de contacte virtuale nu însemna că ei aveau şi prieteni mai mulţi în viaţa reală. Din contră, adăugând tot mai multe persoane în lista lor de pe Facebook, utilizatorii au relaţii mai puţin apropiate cu contactele lor, deoarece site-urile de socializare nu ne permit să diferenţiem prietenii adevăraţi de cei virtuali”, a declarat Robin Dunbar.

S-a discutat mult pe seama faptului că, permiţându-ne să ne facem „prieteni” în număr foarte mare şi într-un timp scurt, internetul ne dă posibilitatea să ne îmbunătăţim viaţa socială. Cu toate acestea, profesorul Dunbar susţine că, în momentul în care se iveşte ocazia întemeierii unei noi prietenii, utilizatorii de Facebook au un comportament similar cu cei care nu folosesc site-ul. Astfel, persoanele care au conturi pe reţelele de socializare încearcă să-şi menţină „prietenii” pentru o perioadă cât mai lungă de timp, însă, când se pune problema apropierii reale dintre două persoane, ele se vor întâlni întotdeauna faţă în faţă pentru a discuta, lăsând în plan secund mediul virtual.

Sursa: descopera.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *