News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Orașul Pecica – cunoscut în urmă cu două decenii prin performanțele antrenorului emerit Constantin Wübsch – a revenit recent pe harta baschetului românesc, printr-un meci din cadrul categoriei Under 14 la feminin dintre Valbon Arad și Bega Timișoara, din cadrul Campionatului Național. Sala de sport a oraşului Pecica (județul Arad) a găzduit, recent, etapa întâi a returului campionatului Naţional U14 feminin, în premieră după mulţi ani de absenţă, rundă care a adus sub coş echipele CSS Bega Timişoara şi BC Valbon Arad, aflate pe locurile 1 şi 2 în serie cu şanse mari de calificare în etapa superioară.
Prin sprijinul acordat de Primăria oraşului Pecica, din luna decembrie a anului trecut a luat fiinţă o secţie de baschet a Clubului BC Valbon cu copii din localitate, primele sportive participând deja la antrenamente alături de colegele lor din Arad.
Secţia din Pecica continuă selecţia la copii atât fete cât şi băieţi în vederea formării unor echipe care să reprezinte în viitorul apropiat oraşul la competiţiile naţionale, aşa cum se întâmpla cu ceva vreme în urmă, şi promovarea unor talente pentru practicarea sportului de performanţă.
Reamintim că orașul Pecica a fost pus pe harta baschetului românesc, în deceniile șapte și opt ale secolului trecut, de către antrenorul emerit Constantin Wünsch, care a reușit să lanseze jucătoare inclusiv spre lotul național de senioare. Un exemplu este actuala președinte-antrenor al BC Valbon, profesoara Valeria Bondor.(sportbonus.info)

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *