News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Teatrul Nottara din Bucureşti a găzduit în perioada 19 – 20 noiembrie 2013, a V-a ediţie a Festivalului de Teatru pentru Deţinuţi MultiArt, eveniment organizat de Direcţia de Reintegrare Socială din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor cu participarea penitenciarelor Arad, Coldea, Baia Mare, Brăila, Jilava şi Rahova.

Festivalul de Teatru pentru Deţinuţi este un eveniment unic în Europa şi se constituie într-un amplu proiect despre reconsiderarea relaţiei penitenciar – comunitate, prin participarea directă a personelor private de libertate la activităţi artistice în faţa unui public necunoscut. Obiectivul acestui proiect este de a crea cadrul educaţional care să permită dezvoltarea abilităţilor de comunicare, relaţionare şi exprimare creativă a persoanelor private de libertate, în scopul facilitării reinserţiei sociale a acestora.

În acest an, festivalul a debutat cu piesa Addams Family, în adaptarea şi regia domnului Iulian GLIŢA, asistent regie Marian PARFENI, interpretată de trupa de teatru Blitz a Penitenciarului Arad.

Spectacolul s-a bucurat de un real succes, confirmat de feedback-urile pozitive primite la final, iar expunerea publică a deţinuţilor a contribuit la formarea unui climat social adecvat, care să împiedice stigmatizarea şi marginalizarea persoanelor aflate în executarea unei pedepse privative de libertate.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *